Házi kommunikációs központ az AVM-től

Hirdetés

Az innovatív termékeiről ismert berlini AVM ezúttal egy telefonnal állt elő, mely nemcsak beszélgetésekhez használható, hanem internetkapcsolatot is teremt. A Fritz!Fon 7150 támogatja a DECT szabványt, így saját kézibeszélőjén kívül további öt jelenthető be a bázisállomáshoz. Beépített üzenetrögzítőjén 20 percnyi hanganyagot tud tárolni, és nem kell lemondani a megszokott kényelmi szolgáltatásokról sem (átirányítás, hívástartás, konferencia stb.), sőt mód van arra, hogy különböző hívókhoz eltérő akciókat rendeljenek. A hívások lebonyolíthatók a hagyományos telefonvonalakon, ám az eszköz ismeri a SIP internetes hangátviteli protokollt, így önállóan, számítógépektől függetlenül alkalmas VoIP-telefonálásra is.

A Fritz!Fon a csatlakozás típusától függően kapcsolódik analóg vagy ISDN telefonhálózatra, míg az adatforgalmat ADSL (akár ADSL2+) szabvány szerint kezeli. A készülék a helyi hálózat állomásai számára egy 10/100 megabites Ethernet portot bocsát rendelkezésre, azaz könnyen lehet, hogy szükségessé válik mellé egy olcsó switch beszerzése is. Van ugyanakkor vezeték nélküli interfésze is, amely kompatibilis a 802.11b/g protokollal, azonban megfelelő partnerekkel akár 125 Mbps bruttó adatátviteli sebességet is elérhet. A titkosítási eljárások közül a WEP, WPA és WPA2 használható, melyek közül ez utóbbi jelenti a gyári alapbeállítást. Fritz!WLAN USB adapterrel a felhasználónak a jelszavakkal sem kell bíbelődnie, csak bedugja azt a telefon-routerbe, mely rámásol egy véletlenszerű kódot, így az a számítógépbe illesztve máris titkosított adatforgalmat kezdeményezhet.

A Fritz!Fon 7150-re egyébként három USB-s eszköz kapcsolható, ezek közül legfeljebb egy lehet nyomtató, a többi pedig hálózati megosztásra szánt tárolóegység. Teljeskörű menedzsmenthez webes felület áll rendelkezésre, emellett a kézibeszélőn keresztül is számos beállítás elvégezhető. A router funkciót természetesen tűzfal egészíti ki. Az AVM új terméke kezdetben csak szolgáltatók csomagjainak részeként lesz kapható, normál kereskedelmi forgalomba várhatóan 2007 elején kerül – 249 eurós ajánlott áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AVM

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés