2019. augusztus 23., péntek

Útvonal

Hírek » Adattároló rovat

Háromféle csatlakozós, ötletes hibrid beépítőkeret a SilverStone-tól

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A Treasure TS03-ban optikai meghajtó, merevlemez és két USB 2.0 is helyet kapott, a NEC viszont a SuperSpeed USB sikerében bízik.

Hirdetés

Régóta tudjuk: csatlakozóból sosincs elég, a bővítőhelyek száma viszont véges. Pláne egy kis gépnél, amibe adott esetben esetleg csak egy 5,25 hüvelykes eszközt lehet beszerelni. A Silverstone frappáns megoldást talált a problémára, egy olyan beépítőkeretet készítettek, amire egyszerre akár négy eszköz is rácsatlakoztatható. Méghozzá nem is akármilyenek, mert a két USB-s  mellett egy vékony, 12,7 mm-es, PATA vagy SATA csatlakozós optikai meghajtónak és egy adattárolónak is van benne hely. Ez utóbbi 2,5 colos és SATA csatlakozású lehet, winchestert és SSD-t is el lehet itt helyezni, s ezek bármikor eltávolíthatók vagy rácsatlakoztathatók a számítógépre, működés közben is.

SilverStone Treasure TS03
SilverStone Treasure TS03

Így nemcsak a hely problémája oldható meg egyszerűen, hanem nagyon közel egymáshoz fognak elhelyezkedni, így kényelmesen használhatók a különféle, archiválásra szánt eszközök. Az ötlet remek, és a „három az egyben meghajtó” nem is olyan vészesen drága, 50 dollárt kell érte kifizetni. Persze az ember telhetetlen, így mi mást mondhatnánk: várjuk a továbbfejlesztett változatot, eSATA-val, FireWire-vel, esetleg USB 3.0-val.

Ez utóbbi nem is tűnik annyira valószínűtlennek, ugyanis a SuperSpeed USB-t használó eszközök mind jobban elterjednek. Ezek általában a NEC µPD720200 típusjelzésű vezérlőjét használják, ami 2009 szeptemberétől elérhető. Mivel az érdeklődés egyre növekszik iránta, és egyre több alaplapra, illetve egyéb eszközre építik rá, a  gyártókapacitás hamar szűkösnek bizonyult, így a NEC megduplázta azt. Ez azt jelenti, hogy áprilisban elméletileg már kétmillió chipet is legyárthatnak, így még több termékbe eljuthat a vezérlő.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.