2019. április 25., csütörtök

Útvonal

Hírek » Ház/Táp rovat

Hangtalan Bean Canyon NUC-ot a népnek!

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: AnandTech

Az Akasa új NUC háza megszünteti a melegedéssel és zajjal kapcsolatos problémáinkat.

Hirdetés

Az ultrakompakt Intel "Bean Canyon" NUC-ok nyolcadik generációs Core i3/i5/i7 processzorokra épülnek, Iris Plus Graphics 655-ös IGP-vel megtámogatva. Ezek a gépek a szegmensre jellemző teljesítményen kissé túlmutatnak, s ezért blower típusú hűtést alkalmaznak az elszabaduló termális mutatók megregulázására, ami megnövekedett zajterheléssel jár.


[+]

Ezt a tarthatatlan állapotot elégelte meg az Akasa, és a Skull Canyonos Galactico házának nyomdokain járva létrehozta az art deco stílusú, Turing névre hallgató NUC kuckót, kifejezetten a Bean Canyon minigépek számára, így megvalósíthatóvá téve a hangtalan, passzív üzemet. A meleget egy méretes CPU hőcserélő egység hőcsövek segítségével vezeti három masszív, alumíniumból készült radiátorra, melyek kétoldalt, illetve a processzor felett helyezkednek el.


[+]

Az nyilvánvaló, hogy a fektetve és állítva egyaránt használható háznak hála elveszik a parányi masinák legnagyobb vonzereje, a már szinte zsebre vágható formátum, de valamit valamiért; cserébe teljes némaságot kapunk, miközben az összes I/O port a birtokunkban marad (még az antennarögzítő kivezetések is). A kalyiba hamarosan megjelenik a boltok polcain, de az árat egyelőre még homály fedi. Az talán nem tűnik irreálisnak, ha a Galactico 200 dollár környéki díjszabására saccolunk.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.