Hamarosan megérkezik az OCZ új SSD családja

Hirdetés

Hatalmas lelkesedéssel küzd az OCZ az SSD-piacon, hiszen a nemrég megjelent Vertex és Apex széria után egy új termékcsalád bejelentésén dolgoznak, mely a kiszivárgott információk szerint a Summit nevet kapta. A PC Perspective előzetes tesztje alapján az új, 2,5 hüvelykes meghajtók rendkívül jó teljesítménnyel rendelkeznek.

Az OCZ a Summit szériát SATA-300 interfésszel szereli fel, és 60, 120, illetve 250 GB-os kapacitással fogja forgalmazni. Fontos megjegyezni, hogy a legkisebb modell 32 MB kapacitású gyorsítótárat tartalmaz, a nagyobb testvérek azonban már 64 MB-ossal rendelkeznek. A vállalat a Vertex SSD-knél alkalmazott Indilinx Barefoot vezérlőlapkát is lecserélte a Samsung legújabb fejlesztésű chipjére, ami minden bizonnyal pozitív hatással van az MLC NAND flash technológiára alapozó tárolók teljesítményére. A tesztek alapján a 250 GB-os változat írás esetén 172, olvasás során pedig 208 MB/s-os átlagos sebességet ért el.

Az OCZ elmondása szerint az új Summit SSD család a jövő hónapban startol, az ajánlott fogyasztói árakról azonban nem informált minket a vállalat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés