Hama blog: Uzzano 2.0 billentyűzet

Nagyjából két és fél éve mutattuk be a Hama Uzzano billentyűzetét, ami nagyszerű kis kiegészítő volt azoknak, akik nappaliba vagy egyéb olyan helyre kerestek univerzális irányítóeszközt, ahol nincs elég hely a klasszikus billentyűzetnek és egérnek. Most pedig itt a másik generáció, az Uzzano 2.0, mely az előd nyomdokain halad tovább. Funkciók terén jószerével semmi sem változott, viszont a formán csiszoltak.


[+]

Hogy kényelmesebb legyen kézben tartani és úgy gépelni rajta, kiszélesítették a peremét, ezzel szélessége nőtt pár centit (28,1 cm-re), de még így is nagyon kompakt az eszköz, nagyjából akkora, mint egy hagyományos klaviatúra fő billentyűs része. A korábbi modell elkülönített, szigetes gombokat kapott, ezeket most egybeszabottak váltották fel. Elődjéhez hasonlóan az Uzzano 2.0-n is megtalálhatóak a magyar, ékezetes karakterek, de a helyszűke miatt kicsit át kellett rendezni őket.

Az extra funkciók legérdekesebbike az integrált egér, aminek egyes komponenseit alaposan szétszórták. A legszembetűnőbb a jobb felső sarokból mosolygó, hüvelykujjal kényelmesen és egészen precízen kezelhető golyó, amivel a kurzort mozgathatjuk. Alatta található a görgő, a két fő gombot pedig a gamepadekhez hasonlóan a billentyűzet házának két felső sarkára tették. Kézben tartva az Uzzano 2.0-t a két gomb pontosan a mutatóujjunk alatt helyezkedik el, jobb hüvelykujjunkkal pedig kényelmesen egerészhetünk.

Három területre osztották szét a multimédiás billentyűzeten mondhatni kötelező extra gombokat: jobbra kerültek a médialejátszáshoz szükségesek, balra találjuk a hangerőszabályzókat, felül pedig az internetezéskor hasznos hét funkció sorakozik. Az Uzzano 2.0 természetesen vezeték nélküli, a számítógéppel vagy éppen okostévével, játékkonzollal, médialejátszóval picike, USB-s adóvevőn keresztül kommunikál. Jó hír, hogy ez az ügyes kis beviteli eszköz 8000 forint környékén megvásárolható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények