Hama blog: Traveller Multi fotóállvány

Előbb vagy utóbb minden fotós megéli azt a kellemetlen helyzetet, hogy egy nagyszerűnek ígérkező képe értékelhetetlenné válik, mert a sorsdöntő pillanatban megremegett a keze vagy bemozdult a fényképezőgépe. Ilyenkor sokat segítene egy állvány, amit persze többnyire nem viszünk magunkkal, mert nagy, nehéz, kényelmetlen. A Hama Traveller Multi viszont egy meglehetősen kicsi, könnyű és váratlanul sokoldalú darab, ráadásul ára sem vészes.


[+]

Dobozában egy kicsi háromlábat, vagyis tripodot és egy teleszkópos pálcát találunk, ami sokakat a vipera néven elhíresült önvédelmi fegyverre emlékeztethet. A tripod könnyűfémből készült, kihúzható lábai 12 és 30 centiméter között állíthatóak, de csak három ponton rögzíthetőek. A tövükben lévő nagy csavarral tág határok között szabályozható terpesztésük, így elég stabil alap hozható létre akár nagyobb kamerák megtartásához is; mindazonáltal a szerkezet teherbírását fél kilogrammban adják meg.[+]

A teleszkópos nyél is három szakaszból áll, de itt nem csak a végpontokban tudjuk finom elfordítással zárni az egyes szelvényeket, hanem bárhol. Ez az apróság úgy fél méterrel (egészen pontosan 55 centiméterrel) megtoldja karunkat, segítségével könnyen a tömeg fölé emelhetjük kameránkat, vagy magunkkal szemben kitartva önarcképet készíthetünk. Ha pedig úgy tartja kedvünk, a két komponens összecsavarozható, így egy lényegesen magasabb tripodot kapunk.

Olympus E-PL1 fényképezőgéppel Olympus E-PL1 fényképezőgéppel
Olympus E-PL1 fényképezőgéppel [+]

Valójában nem is kettő, hanem három részes a Hama Traveller Multi készlete. A harmadik egy mini gömbfej, amit a háromlábra és a teleszkópos karra is felcsavarhatunk. Bár meglehetősen kicsi, és apró rögzítőcsavarjához nem olyan egyszerű hozzáférni, mégis kimondottan ügyes darabnak tartjuk, tág állíthatósági tartománya miatt hamar megkedveltük. Az állvány elég erősnek bizonyult nem csak kompakt, hanem ultrazoom vagy cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgépek megtartásához is. Egészen kellemes, 6990 forintos vételára és sokoldalúsága miatt ajánlott címet kap tőlünk.


Hama Traveller Multi állvány

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények