Hama blog: SanDisk

Figyelmesebb olvasóinknak biztosan feltűnt már, hogy a Hama blogban időnként oda nem illő, SanDisk márkájú termékek szerepelnek, mint például az Eye-Fi memóriakártya vagy az Extreme USB 3.0-s pendrive. Úgy kapcsolódik egymáshoz a két márka, hogy a Hama saját termékei mellett más márkák forgalmazásához is felhasználja nagyszerűen felépített értékesítési rendszerét, mondhatni felfelé egészíti ki saját termékkínálatát.

A fényképezés világából induló Hama pedig keresve sem találhatott volna jobb „társmárkát” a SanDisknél. Az 1988-ban, Kaliforniában még SunDisk (napos lemez) néven alapított vállalat kezdettől fogva a flash-alapú tárolókra specializálódott. A kilencvenes évek elején szorosan együttműködött a legnagyobb japán fényképezőgép-gyártókkal, bábáskodott a Compact Flash (CF) és Secure Digital (SD) adattároló kártyák megszületésénél. Emellett a SanDisk szállította az első szériagyártású SSD-t az IBM ThinkPadjeihez 1991-ben; a 20 MB kapacitású tár kereken ezer dollárba került.

A XXI. század elején új területeken próbálta ki magát a vállalat: bemutatta első Cruzer pendrive-jait, majd később a Sansa MP3-lejátszó családot, melynek néhány tagját mi is teszteltük. Persze, a SanDisk fő profilja továbbra is a memóriakártya és SSD maradt. Az SD kártyák képességeit vizsgáló tesztünkben nagyon jól szerepeltek a SanDisk Extreme termékei, SSD-i közül az Extreme járt nálunk, és tetszett díjat kapott.

A Hama forgalmazásában a mobiltelefonok által perifériára szorított MP3-lejátszók kívételével megtalálható a SanDisk teljes kínálata. Fotós gyökerekkel rendelkező cégként a CF és SD memóriakártyákra és kártyaolvasókra koncentrálnak, de tartják a kisebb microSD kártyákat, pendrive-okat és egyre kedvezőbb árú SSD-ket is.

Azóta történt

Előzmények