Hama blog: kiegészítők tabletekhez

Jellemző a Hamára, hogy nagyon gyorsan reagál a piac változásaira, éppen ezért nem meglepő, hogy már rengeteg tabletkiegészítőt kínálnak. A nagy kijelzőjű tenyérgépek egyik állandó és visszatérő problémája a lemerülés, ami persze mikor máskor, mint utazás közben, a kritikus pillanatokban tud megtörténni. Autóban életmentő lehet a szivargyújtóba dugható, USB-s töltő, amivel nem csak tabletet, hanem sokféle okostelefont és más eszközt is „tápolhatunk”. A Hama kínálatában többféle ilyen töltőt találunk, de érdemes a dupla USB-set venni, mely 4690 forintos árával nem a legolcsóbb, de 3,1 amper leadására képes, így egyszerre két eszközt is meglehetősen gyorsan tölthetünk vele.

Töltéssel kapcsolatos probléma szokott lenni a rövid kábel is. Nem egy olyan tablet járt nálunk, amihez olyan rövid vezetéket adtak, hogy nem ért fel a földön lévő elosztótól a 75 centiméter magas asztalra. Ha szabványos micro USB aljzatról tölthető a tabletünk, akkor érdemes beszerezni egyet a Hama 1,8 méteres USB kábeleiből, de autós töltőt is kapunk ilyen végződéssel.

Szállításhoz pedig az alap univerzális neoprén tok jöhet jól. Ez a kellemes, puha anyag jól tompítja a kisebb eséseket, ütéseket, és ami még fontosabb, megóvja szeretett tabletünket a karcoktól. A Hamától 10 hüvelykes modellekhez 4990 forintért, 7 hüvelykesekhez 4490 forintért vehetünk ilyen burkolatot. Ha beérjük valami olcsóbbal, akkor a poliészterből készült tokok között célszerű szétnézni. A Hama kínálatában szereplő aha márkájú héthüvelykest például 2990 forintért megkaphatjuk.

Bizonyos tabletes játékoknál az érintőképernyő szélére helyezett kezelőeszközök nem valami szerencsések, valódi, „hús-vér” gamepaddal sokkal jobban járnánk. A Hama erre a problémára is kínál megoldást egy Bluetooth gamepad formájában. A három mikroceruzaelemmel (AAA) működő vezérlő persze támogatást igényel a játéktól, de van mindene: rengeteg gombja, két analóg karja és még dupla vibramotorja is, USB csatlakozója révén pedig PC-re köthető az egyes funkciók konfigurálásához. A Hama Bluetooth gamepadja 13 490 forintot kóstál. Ha már játszunk és gamepaddel vezérlünk, akkor a képet jó lehet HDMI-n tévére kivinni. Igen ám, de a tableteken rendszerint MHL formában van a digitális kép- és hangkimenet, amihez jól jön a Hama átalakítója. Ezzel a 7490 forintos alkatrésszel máris használhatjuk klasszikus HDMI kábelünket, és még egy micro USB aljzat is került rá.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények