Hama blog: további kiegészítők adattárakhoz

Néhány hete mutattunk pár olyan Hama terméket, melyek nem kaphatóak idehaza, de ha megfelelő érdeklődés mutatkozik irántuk, a hazai képviselet elérhetővé teheti őket. Most újabb ilyen termékeket, adattárakhoz való kiegészítőket tálalunk. Manapság az SSD a legjobb általános teljesítménynövelő komponens a számítógépekben, és szerencsére az árak folyamatos csökkenésével egyre több felhasználó számára elérhetővé válnak a mozgó alkatrész nélküli, szélvészgyors adattárak. Az SSD-k rendszerint 2,5 hüvelykes méretűek, így a 3,5 hüvelykes tárakhoz kialakított házakba lehet, hogy nem illenek bele. Akinek nem kenyere a moddolás, átalakítás, az egészen olcsón kaphat a Hamától 3,5 hüvelykes helyre illő átalakítót, amibe 2,5 hüvelykes SSD-ket vagy merevlemezeket lehet illeszteni. Az ügyes átalakító 1990 forintos áron kerülhetne hazai forgalomba.

Hordozható merevlemezek terén a gyors átviteli csatornát jelenleg az USB 3.0 jelenti. A legfrissebb SATA szabvány tempóját közelítő megoldás sokszorosan felülmúlja az USB 2.0 nagyjából 30 MB/s körüli átviteli sebességét, így jobban illik a winchesterekhez vagy SSD-khez. A Hama kínálatában 2,5 és 3,5 hüvelykes USB 3.0 doboz is találunk. Mindkettő szolid, lekerekített sarkú, jobbára fémből készült házat kapott.

A kisebb energiaigényű 2,5 hüvelykes meghajtókhoz szükséges áramot az adatátvitelt szolgáló USB 3.0 csatolóról kapja, a nagyobb, éhesebb 3,5 hüvelykeseket fogadónak viszont saját tápja van, és egy ki-/bekapcsoló gomb is került rá. Az USB 3.0-s Hama merevlemezdoboz 2,5 hüvelykes méretben 9900 forintért, 3,5 hüvelykes méretben lényegesen drágábban, 17 990 forintért kerülhetne hazai forgalomba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények