Hálózati tároló vállalkozásoknak

Hirdetés

A főként hálózati eszközeiről és tárolóegységeiről ismert Buffalo Technology ismét egy hálózati csatolóval ellátott adattárolót mutatott be, melyet elsősorban irodák, kisvállalkozások igényeihez szabtak. A LinkStation Pro egy 10/100/1000 Mbps sebességű Ethernet interfésszel rendelkezik, belsejében pedig SATA felületű merevlemez dolgozik, amely típustól függően 250–750 GB kapacitással szolgál. A készüléken két USB 2.0 port is található, melyekre további tárolók köthetők akár a kapacitás növelése, akár biztonsági mentések készítése céljából. A helyi hálózatba kapcsolt LinkStation eszközök kölcsönösen is használhatják egymást mentésekhez; a biztonsági másolatok készítését a Memeo AutoBackup szoftver könnyíti meg.

A LinkStation Pro konfigurálását az Easy Setup alkalmazás segíti. Az Active Directory támogatása révén Windows-hálózatokban többféle hozzáférési szabály definiálható felhasználókra vagy csoportokra. Az interneten keresztül a beépített FTP-szerver jóvoltából lehet hozzáférni az adatokhoz. A készülék meghatározott eseményeknél vagy zavarok érzékelésekor e-mailben riasztást is küldhet a rendszergazdának; belső órájának köszönhetően be- és kikapcsolásának ideje előre programozható.

A gyors interfész és az új processzor javára írható, hogy a LinkStation Pro sebessége is nőtt az előző generációhoz képest, a gyártói adat szerint tudja tartani a 250 Mbps (azaz kb. 30 MB/s) átviteli tempót. A termék 250, 300, 400, 500 és 750 GB kapacitású változatban kerül július folyamán az üzletekbe rendre 330, 430, 530, 730, illetve 830 eurós ajánlott áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés