Gyorsabbá és még biztonságosabbá váltak a ThinkPadek

A Lenovo hétfőn bejelentette, hogy a 3000-es szériába tartozó noteszgépek frissítése után megújítja teljes ThinkPad sorozatát. A legfőbb változások ez esetben is a gép processzorát, illetve a vezeték nélküli hálózati vezérlőt érintik, mindemellett elmondható, hogy a ThinkPadek mostantól minden eddiginél jobban vigyáznak a gépen tárolt értékes adatokra.

Hirdetés

A modellfrissítés révén – vélhetőleg október végétől – Core 2 Duo processzorral is rendelhetők a ThinkPad T60, Z61m/Z61t, X60 és R60-as szériák, azaz a gépek számítási teljesítménye a korábbiakhoz képest akár 20 százalékkal is nőhet, hasonló órajelű CPU-t alkalmazva. Az Intel augusztusban bejelentett Core 2 Duo (Merom) mobil processzora mindemellett az első olyan, noteszgépekhez fejlesztett CPU a vállalat kínálatában, amely 64 bites utasításkiterjesztéssel is fel lett ruházva.


Lenovo ThinkPad T60: mostantól Core 2 Duóval is

Az új ThinkPad modellek kérhetők a 802.11n szabvány tervezetére épülő vezeték nélküli hálózati vezérlővel is: az új WLAN-modulok által a megfelelő eszközökkel párosítva megtöbbszörözhető (hivatalosan 270 Mbps-ig) a hálózati forgalom sávszélessége. Ugyan a 802.11n szabványt még nem véglegesítették, egyre több gyártó alkalmazza a szabvány tervezetére épülő Wi-Fi rádiókat noteszgépeiben és hálózati eszközeiben. A Lenovo ígérete szerint a szabvány véglegesítésekor ezek a noteszgépek egy egyszerű firmware-frissítés által kompatibilissé tehetők a teljesen kikristályosodott 802.11n rendszerrel.

A Lenovo mindemellett továbbfejlesztette ThinkPadjeinek biztonsági funkcióit: az új gépekhez az Ultimaco által fejlesztett SafeGuard Easy titkosító szoftver 4.30-as verziója jár. Ez az alkalmazás a ThinkPadekbe épített ujjlenyomat-azonosítót köti össze egy titkosítási algoritmussal, így biztosítva nagyobb biztonságot a PC-n tárolt adatok számára. A biztonsági funkciók vállalati szintű paraméterezését, menedzselését könnyíti meg továbbá a Softex Omnipass szoftvere; ez az alkalmazás is része lesz a ThinkPadek szoftverkínálatának.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés