Hirdetés

Gyorsabb, robusztusabb memóriakártyák a Sonytól

A Sony még 2004-ben bevezeti 2 GB kapacitású Memory Stick Pro memóriakártyáit, de a kisebb méretű Memory Stick Pro Duóból is megjelenik az eddigiekhez képest dupla, 1 GB kapacitású változat. A gyártó azonban nemcsak a tárterületet növeli meg, hanem javít az átviteli sebességen és a hőhatásokkal szembeni ellenállóképességen is. Mindkét kártyatípus 10 MByte/s-os adatátvitelt biztosít, noha az MS Pro Duo a specifikációk szerint elméletileg elérhetné ennek dupláját is. Így is közelítik mindenesetre a drágább CF-kártyák sebességét.

Az októbertől kapható gyorsabb MS Pro piros színezésű tokozásban jelenik meg, és egy „High Speed” felirat hívja fel a figyelmet a nagyobb teljesítményre. A tárolók -25 és 85 °C között működőképesek. Az új 256 MB-os MS Pro 100, az 512 MB-os 170, az 1 GB-os változat pedig 350 dolláros nettó áron kerül forgalomba.

Ezzel egyidejűleg olyan kártyák is várhatók, amelyek a régebbiekkel egyező sebességet, de az újakkal azonos hőmérséklettűrést mutatnak fel; ezeket a típusokat az „Enhanced Basic Memory Stick Pro” megjelöléssel és fekete tokozással fogják megkülönböztetni. A 256 MB-os alapváltozatot 80, míg az 512 MB-ost 150 dollárért lehet majd beszerezni.

Hasonló stratégiát alkalmaz a Sony az MS Pro Duo esetében is. A gyors kártyák 105 (256 MB), 175 (512 MB) és 350 dolláros (1 GB) nettó áron lesznek hozzáférhetők októbertől, illetve novembertől; a lassabb, ám ugyancsak robusztusabbá tett változatok pedig minimálisan 155 dollárba fognak kerülni.

A többféle kártyatípus használatát megkönnyítendő a gyártó bejelentette MSAC-USM1 jelű „három az egyben” kártyaolvasóját is, amely természetesen valamennyi Sony-memóriakártyát támogatja, de CF- és Microdrive tárolókkal is elboldogul. Az eszközért 30 dollárt kell majd kiadni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés