Hirdetés

Gigabyte GTX 1080 WaterForce WB VGA vízhűtéses rendszerekbe

Hirdetés

Nem a most bejelentett WaterForce WB az első vízhűtéses GTX 1080-as VGA a Gigabyte Xtreme Gaming családon belül, hiszen ott van a szimplán WaterForce elnevezésű modell, amelyet kompakt vízhűtéssel szereltek fel, tehát egy komplett megoldást kínál azok számára, akik csak a VGA-t szeretnék folyadékkal hűteni. Ezzel szemben a WB kiadást a már meglévő vagy épülőben lévő vizes rendszerekbe lehet beilleszteni.


[+]

Az egyedi tervezésű, a gyártó elmondása alapján prémium komponensekkel szerelt, nedvességálló NYÁK-ra egyedileg megalkotott, teljes kártyát befedő, 16,8 millió színű RGB világítással "megvadított" vizesblokk került, amelyben a keringő folyadék a GPU-n felül természetesen a videomemóriát és a VRM-et is hűti, valamint a kártya hátoldalára is került egy fémlemez.


[+]

A kártyára két darab 8 tűs PCIe kiegészítő tápcsatlakozó került, illetve a kártya hátsó felén két darab, a gépház belseje felé néző HDMI 2.0b kivezetést is elhelyeztek. Ez a VR Link, amiről már korábban írtunk, mivel ez minden GTX 1080 lapkára épülő Xtreme Gaming kártyán megtalálható, melyet VR módban tudunk aktiválni. Ekkor a hagyományos hátlapi kimenetek közül két DisplayPort nem használható, de egy további DisplayPort 1.4, a dual-link DVI-D és a HDMI 2.0b továbbra is hadra fogható, egyszerre legfeljebb 4 megjelenítőhöz. A normál üzemmódban a megszokott kimenetek aktívak, tehát egy HDMI 2.0b, egy dual-link DVI-D és három DisplayPort 1.4, míg a két extra HDMI-t inkativálja a VGA. Mindennek persze akkor van értelme, ha van a házba beépíthető előlapi vagy plusz hátlapi kivezetés, amit egyébként a Gigabyte is kínál.

 


[+]

Ennél a pontnál hagyták ki a Gigabyte mérnökei a legnagyobb ziccert, ugyanis hiába a lapos vízhűtés, a DVI miatt a VGA két kártyahelyet foglal. Ezáltal bőven lett volna hova elhelyezni még két opcionális hátlapi kivezetést az említett HDMI-k számára, de valószínűleg a DVI elhagyása sem lett volna nagy érvágás sokak számára, ha cserébe csak egy slotot foglal el a vezérlő. A tuningról viszont gondoskodtak, méghozzá két lépcsőben. Gaming módban a Pascal mag alap és boost órajele 1759/1898, OC módban pedig 1784/1936 MHz. A 8 GB-nyi GDDR5X frekvenciáját sem hagyták érintetlenül, Gaming és OC beállítással rendre 1026 és 10400 MHz-es effektív órajel a gyári beállítás.


[+]

Hivatalos árat a Gigabyte nem közölt, és egyelőre nem listázták sehol, így 750-800 dolláros árra lehet tippelni. A garancia 3 év, de regisztrálással ez 4 évre bővíthető.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés