Gigabyte Force K83 mechanikus billentyűzet: ahogyan régen szerettük?

Számos jó mechanikus billentyűzet van a piacon, amelyek között vannak egyszerűek, kompaktak, sok gombbal teleszórtak, minden színben világítók, programozhatók, és/vagy ezek kombinációja, így igazi kihívásnak számít eligazodni a kínálatban, és megtalálni a stílusunkhoz illőt. A Gigabyte legújabb mechanikus klaviatúrája, az USB-n kapcsolódó Force K83 azok számára lehet érdekes, akik kedvelik a klasszikus billentyűzeteket, és egyáltalán nem kedvelik az olyan extrákat, amiknek valószínűleg amúgy sem vennék hasznát. A K83 tehát egy szó szoros értelemben vett hagyományos billentyűzet, beleértve a megjelenést és többnyire gombok kiosztását is, amelyek alatt egyenként 50 millió leütésre hitelesített piros vagy kék Cherry MX kapcsolók kattoghatnak a felhasználó választása szerint.


[+]

A termék egyetlen kötelező extrája a felső sorba ültetett alternatív (Fn gomb lenyomásával életre hívható) multimédiás gombok és a szokásos Windows funkcióbillentyűk, ezek azonban egy gombnyomással letilthatóak, amiről egy, a felső sor jobb sarkában található LED is tájékoztatja a felhasználót. Sajnos az erre szolgáló gomb a jobb oldali Alt Gr elől veszi el a helyet, így azon a területen kevésbé mondható klasszikusnak a kiosztás.


[+]

Természetesen a kihajtható lábról is gondoskodtak, de – ahogy az egy klasszikus modelltől megszokható – csuklótámaszt nem kapott. A 438 x 131 x 40 milliméteres méretekkel és 1100 grammos tömeggel bíró, NKRO-s (azaz összes gomb egyidejű lenyomását érzékelni képes) beviteli eszközre 1,8 méternyi kábel került. A Gigabyte árat nem közöl, de 100 dolláros kiadásra lehet számítani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés