Gigabyte E350N WIN8: az utolsó E-350?

Bár az AMD Brazos platformja már több mint két éves, megfelelő konkurencia hiányában továbbra is a piacon van. Ugyan az AMD végzett kisebb frissítéseket, de ezek a változtatások elsősorban a gyártók érdekeit szolgálták. A Brazos platform leváltása valamikor a nyár folyamán lesz esedékes, mivel ekkora várható a Kabini kódnevű lapka debütálása.

Hirdetés

A gyártók addig sem hanyagolják el a Brazos-t, amire jó példa a napokban bejelentett Gigabyte E350N WIN8 alaplap, ami az kétmagos, 1,6 GHz-es AMD E-350 APU-ra épül.


[+]

A Mini-ITX formátumú apróság egyik újítása a Windows 8 támogatás, ami leginkább a Fast Boot képességben merül ki, és nevéből adódóan a boot folyamatát hivatott meggyorsítani. Emellett a Dual-UEFI technológia is felkerült a listára, ami az esetleges balul elsült UEFI frissítések esetében lehet igazán hasznos. Az APU egy, az alaplap méretéhez képes relatíve méretes hűtést kapott, amely remélhetőleg nem csap túl nagy zajt. A processzorhoz két normál DIMM aljzat tartozik, melyekbe maximum két DDR3-1333MHz-es modult pattinthatunk, egyenként legfeljebb 8 GB kapacitással. Érdekesség még az egyetlen árva PCI aljzat, mely helyett manapság már inkább csak PCI Express slottal találkozhatunk.

A különböző SATA szabvány háttértárakhoz négy darab 3 Gbps sebességű port áll rendelkezésünkre. Emellett találunk még összesen nyolc USB 2.0 kivezetést, valamint a hátlapon egy-egy soros és párhuzamos portot, valamint ugyanitt PS2-es billentyűzet és egér aljzatokat is. A megjelenítők csatlakoztatásához D-SUB és HDMI portok használhatók, amik mellől most sem maradt le a gigabites Ethernet, valamint a Realtek ALC887 hangkodek többcsatornás kivezetése.

Az alaplap áráról egyelőre nincs pontos információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés