A GeIL berobbanna az SSD-piacra

Hirdetés

A GeIL több olvasónk számára ismerős név lehet, és a vállalat a memóriák piacán nagyon is kedvelt termékeket gyárt. Érdemes azonban az új piacokra való betörés lehetősége után nézni, amit a GeIL is megtett, sőt, konkrétan a tettek mezejére léptek, és hamarosan bemutatják a Zenith S2 és S3 jelzésű SSD-ket. Előbbi 3 Gbps-os SATA interfésszel rendelkezik, és alapvetően az árcédulával szeretne majd hódítani. A 60 és 120 GB-os megoldások 280 és 270 MB/s-os olvasási és írási tempót kínálnak majd, ami manapság nem számít nagyon erősnek az SSD-k mezőnyében, de nem is mondható rossznak.


(forrás: KitGuru) [+]

Az S3 jelzésű modell már a gyorsabb verzió lesz. Ennek megfelelően 6 Gbps-os SATA interfészt kapott, továbbá az MLC NAND flash lapkákról SandForce SF-2000 szériás vezérlő gondoskodik, így az elérhető adatátviteli tempó 500 MB/s-nál is több lesz. A Zenith S3 60, 120, 240 és 480 GB-os verzióban lesz elérhető.

A GeIL sajnos a konkrét árakról még nem beszélt, mivel a 2,5 hüvelykes SSD-k majd valamikor a CeBIT-en mutatkoznak be hivatalosan. A termékek szállítása ennek megfelelően tavasszal kezdődik.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • GeIL

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés