Kikerül az egyik húzócím a GeForce Now szolgáltatásból

Lesz azonban egy menekülőút is az előfizetők számára, amivel a futtathatóság joga megmarad.

Hirdetés

Az NVIDIA az elmúlt időszakban megpróbál komolyabb húzócímeket is szerezni a GeForce Now szolgáltatáson belülre, és nagy győzelemként foghatták fel az előfizetők, amikor a vállalat bejelentette április második felében, hogy a God of War PC-s portja is elérhetővé vált.

Egy friss hírnek azonban az érintettek kevésbé fognak örülni, ugyanis nagyjából másfél hónap után az NVIDIA a God of War távozását jelentette be. Az említett cím július 1-jén kerül ki a GeForce Now kínálatából, de fontos megemlíteni, hogy a jogtulajdonos Sony-val sikerült egyezséget kötni egy menekülőút aktiválására. Ha egy GeForce Now előfizető megveszi a Steam vagy az Epic Games Store kínálatából a szóban forgó játékot, majd minimum egyszer elindítja a felhős játékszolgáltatáson belül az előbb említett dátum lejárta előtt, akkor jogot formál a későbbi futtatásra is, méghozzá addig, amíg az előfizetése érvényes.

Elképzelhető, hogy a jövőben is látunk hasonló konstrukciót a GeForce Now részeként, ugyanis azt tudni kell, hogy a God of Warhoz hasonló húzócímek licencelése nagyon költséges az NVIDIA számára, és saját áruház híján ezeket a költségeket máshonnan kell fedezni, hiszen az előfizetési díj nagy része a szerverek fenntartására megy el. Ilyen formában a játékok jogtulajdonosaival korlátozott büdzséből lehet csak üzletelni. A kiadóknak azonban hasznos lehet egy olyan modell is, amikor egy adott játékot csak korlátozott ideig tesznek elérhetővé a GeForce Now platformon, mert ezzel vásárlásra buzdítják a rendszer előfizetőit, elvégre csak egy meghatározott ideig lehet megkapni a futtathatóság jogát. Üzleti szempontból ez előnyös lehet az NVIDIA-nak, a jogtulajdonosnak, valamint az előfizetőknek is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés