Star Wars lázban ég az új GeForce driver

A WHQL minősítésű, 388.31-es meghajtó a Destiny 2-höz is meghozta a végleges profilt.

Az NVIDIA elérhetővé tette a WHQL aláírással rendelkező 388.31-es meghajtót, amely a Star Wars Battlefront II és az Injustice 2 című játékokhoz kínál frissített, illetve új profilokat. Emellett a csomag a Destiny 2 esetében is változást hoz, ugyanis utóbbi programra vonatkozóan is elkészültek a végleges kódhoz való rutinok, amelyek beépítésre kerültek egy újabb profilba. Ennek hála – az NVIDIA mérései szerint – 28-53% közötti gyorsulást lehet nyerni, hardverkonfigurációtól és beállítástól függően.

Hirdetés

Az SLI profilok szempontjából is van újítás, ugyanis a Star Wars Battlefront II és az EVE Valkyrie - Warzone is kapott egy új vagy frissített verziót.

Az új eszközillesztő pár hibát is korrigált. Többek között a játékokra jellemző mikroakadás megszűnik, ha a játékos olyan külső monitorozó alkalmazást használ, amely a GPU energiafelvételét méri. Erre vonatkozóan általános javaslat még, hogy ha a jelenség a mostani javítás mellett is zavarónak hat, akkor érdemes elhagyni az efféle, harmadik féltől származó programok vagy programmodulok használatát, a hiba forrása ugyanis alapvetően nem a meghajtóban keresendő.

Specifikus javításként meg kell még említeni azt, hogy a GeForce GTX 970M esetében megszűnik a Pattern Design Software-re jellemző grafikai probléma, 3D Vision technológiával kompatibilis notebookokon újra megjelenik a sztereó 3D beállítására vonatkozó link a meghajtó vezérlőpultjában, valamint az Alienware Amplifier eGPU házába helyezett GeForce GTX 1080-at mostantól fel fogja ismerni a rendszer.

Az új meghajtóhoz tartozó dokumentáció, illetve maga a driver – a megfelelő adatok megadása után – letölthető az NVIDIA szerveréről, illetve elérhető a GeForce Experience-en keresztül.

Az eszközillesztő a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszerekre telepíthető, és a GeForce 400, 500, 600, 700, 900, 1000 és a Titan szériás termékekkel rendelkező felhasználók hasznosíthatják. Ezenkívül az illesztőprogram tartalmazza a 9.17.0524-es verziójú PhysX drivert is. A mobil GeForce-oknál a notebookgyártók döntésétől függ, hogy az adott gépre telepíthető-e a hivatalos meghajtó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés