Két friss profillal érkezett meg az új GeForce driver

A WHQL minősítésű, 397.93-as meghajtót a CUDA 9.2-t is elhozta.

Az NVIDIA elérhetővé tette a WHQL aláírással rendelkező 397.93-as meghajtót, amely friss vagy új profilt kínál The Crew 2 zárt bétájához, valamint a State of Decay 2 című játékhoz, emellett frissített SLI profilt kapott a DRG Initiative és a Star Wars: Battlefront II. További extra a CUDA 9.2 támogatásának bevezetése.

Az eszközillesztő számos hibát is korrigált, többek között a Wolfenstein II mostantól nem fagyhat le a Roosevelt területen, valamint a Far Cry 5 esetében a HDR aktiválása nem natív felbontás mellett nem okozhat zöld színű megjelenítésbeli hibákat. A Digital Vibrance, vagyis a színtelítettség is elérhető lesz Surround módban, így ez továbbra is tetszőlegesen beállítható, míg aktív HDR mellett a driver vezérlőpultja mostantól minden színformátumot meg fog jeleníteni. Mindezek mellett az SLI mód ki- és bekapcsolásához nem kell többet kilépni a Steamből, valamint Pascal és Kepler GPU-k egymás melletti használatakor a meghajtó biztosan képes lesz betöltődni a telepítés utáni első újraindítás során. Végül a GeForce GTX 870M-re vonatkozó specifikus javítás, hogy mostantól a Windows Explorer folyamat nem kényszeríti maximális órajelekre a hardvert.

Lényeges változás még, hogy az NVIDIA eltávolította a vezérlőpultból az Experience Improvement Program menüpontot, amivel a háttérben futó telemetria egy részét lehetett igény szerint ki- vagy bekapcsolni, attól függően, hogy a felhasználó kívánt-e adatot biztosítani a gyártónak, vagy nem.

Az új meghajtóhoz tartozó dokumentáció, illetve maga a driver – a megfelelő adatok megadása után – letölthető az NVIDIA szerveréről, illetve elérhető a GeForce Experience-en keresztül.

Az eszközillesztő a 64 bites Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszerekre telepíthető, és a GeForce 600, 700, 900, 1000 és a Titan szériás termékekkel rendelkező felhasználók hasznosíthatják. Ezenkívül az illesztőprogram tartalmazza a 9.17.0524-es verziójú PhysX drivert is. A mobil GeForce-oknál a notebookgyártók döntésétől függ, hogy az adott gépre telepíthető-e a hivatalos meghajtó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés