GeForce-ok egy és két GPU-val

Hirdetés

Két új grafikus kártya mutatkozott be a mai napon, melyek a GeForce-ok termékpalettáját színesítik majd. A PNY a GeForce GTX 560 Ti OC2-vel állt elő, ami a vállalat XLR8 sorozatát fogja bővíteni. A termék a GF114-es lapkára épül, és 384 CUDA magot illetve 64 textúrázó csatornát alkalmaz. A mag-, shader- és effektív memória-órajel 900, 1800 és 4212 MHz lesz, azaz a vállalat gyári tuningot használ. Az 1 GB-os GDDR5-ös fedélzeti tárral felszerelt VGA hátulján két DVI és egy mini HDMI interfész található.

PYN GeForce GTX 560 Ti OC2
PNY GeForce GTX 560 Ti OC2

A PNY már szállítja az új GeForce-ot, mely 265 dolláros áron vásárolható majd meg.

A mai nap igazi slágerét az EVGA szolgáltatta, a vállalat ugyanis hivatalosan is bemutatta a korábban Gemini kódnéven jegyzett modellt. A termék végleges neve GeForce GTX 460 2Win lett, és lényegében két darab GF104-es GPU van egy nyomtatott áramköri lapra helyezve, amelyek SLI konfigurációban működnek. Mindkét lapka 336 darab CUDA magot alkalmaz, vagyis a kártya összesen 672 ilyen egységgel rendelkezik. A memóriabusz chipenként 256 bites lesz, és GDDR5 szabványú memória lesz a terméken, melyek GPU-nként 1 GB kapacitást biztosítanak.

EVGA GeForce GTX 460 2Win
EVGA GeForce GTX 460 2Win

A mag-, shader- és effektív memória-órajelet 700, 1400 illetve 3600 MHz-re állították a mérnökök, ügyelve arra, hogy a kártya fogyasztása 300 watt legyen. Ehhez az energiaigényhez elég lenne egy 8 és egy 6 tűs tápcsatlakozó is, ám az EVGA gondolt a tuningra, így inkább két darab 8 tűs konnektort szereltek fel a termékre, ami elősegíti az órajelek emelését. A hűtésről egy saját tervezésű rendszer gondoskodik, mely három darab ventilátorral dolgozik a keletkező hőmennyiség elvezetésén.

Az újdonság hátlapján három DVI és egy mini HDMI található. Mivel SLI konfigurációról van szó, elérhető az NVIDIA Surround technológiája is, ami lehetővé teszi az erre felkészített játékok három monitoron történő futtatását. Az EVGA a debütálás pontos időpontjáról nem számolt be, de azt elmondták, hogy a GeForce GTX 460 2Win valamivel olcsóbb lesz, mint egy GeForce GTX 580.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés