Gameboy helyett Steamboy, a SteamOS alapú kézikonzol

Hirdetés

Noha úgy tűnik, hogy a Valve SteamOS operációs rendszere és az erre alapozó Steam PC-k parkolópályára kerültek egy kis időre, az ötletelés nem áll le a gyártók részéről. Az így nyert plusz idő talán elegendő lesz arra, hogy a résztvevők újból átgondolják a koncepciót, és a kedvezőbb árú masinák mellett akár teljesen új megoldásokkal is előálljanak. Erre példát már az idei E3 kiállításon láthattunk a Steamboy névvel ellátott kézikonzol koncepció személyében.


[+]

A nem túl eredeti név mögött egy olyan hordozható játékgép elképzelése bújik meg, ami PC-s alapokon nyugszik, miközben masszívan épít a Valve Steam kontrollerére, és természetesen a SteamOS-re és a Steam szolgáltatásra. A két érintős részből, nyolc gombból és négy ravaszból álló játékvezérlő rész mellett a középpontban egy 5"-es, 16:9 képarányú kijelző áll, aminek felbontása egyelőre ismeretlen. Sajnos egyelőre még az sem tisztázott, hogy AMD vagy Intel platformot használ majd az egyelőre ismeretlen árú konzol, de a fejlesztők szerint a négymagos egység mellé 4 GB RAM és 32 GB-os tárhely kerül, illetve a vezeték nélküli elérés is a szerves része lenne – beleérve a 3G-t, később talán az LTE-t. Mindazonáltal már most leszögezték, hogy a Steamboy nem egy asztali Steam PC szintű teljesítményű kézikonzol lesz, ahogyan például a PlayStation 4 és a PS Vita tudása sem egyezik meg ezen a téren.

Bár a Valve áhított célja, hogy a Steam masinákkal a játékot a nappaliba vigyék, még távol áll a beteljesüléstől, a Steamboy kézikonzol már egy lépéssel előrébb jár, hiszen a használata nem helyhez kötött, így akár kedvenc játékainkról menet közben sem kell majd lemondani. Persze csak akkor, ha megvalósul az elképzelés, amire a legjobb esetben is csak 2015-ben lehet számítani. Azt persze érdemes megjegyezni, hogy a Steamboy nem a Valve saját fejlesztése, hanem egy teljesen független csapat felelős érte, mégis sikere nagyban függ majd attól, hogy a Valve-nak sikerül-e az eredeti tervet valóra váltania.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Valve

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés