Galaxy Tab blog: új táblagép, új tartozékok

Anno a héthüvelykes kijelzővel szerelt Galaxy Tabhez rengeteg tartozék jelent meg, melyek egy részét mi is kipróbáltuk. Az új generációs táblagép viszont új kiegészítőkért kiált, a Samsung pedig le is rántotta a leplet a masinához elérhető eredeti tartozékokról. Nekünk sem kellett több, megnéztük, mivel dobhatjuk fel a Galaxy Tab 10.1-et.

Kezdjük a sort a multimédiás dokkolóval, amely angolul nem meglepő módon a multimedia dock névre hallgat. A kis műanyag kiegészítő kialakítása nagyon hasonlít a héthüvelykes Galaxy Tabhez kapható megoldásra, de míg az első Tab esetén a gépet portré orientációban csúsztathattuk be a keretbe, a 10.1-est kizárólag fektetett módban használhatjuk. A dokkoló szabadon hagyja a 3,5 milliméteres kimenetet és az egyedi csatlakozót, így a hang kivezérlése és az adatszinkronizálás is megoldható. Igazság szerint egy egyszerű állványról van szó, amely 35 dollárért, azaz körülbelül 6500 forintért lehet a mienk.

A billentyűzetes dokkoló már más tészta, az előbb ismertetett termékkel ellentétben komoly extrákat ad a géphez; ez a plusz pedig könnyen kikövetkeztethető a névből - egy teljes kiosztású fizikai billentyűzetről van szó. A fehér klaviatúra gombjai műanyagból vannak, a betűk mellé pedig további androidos gyorsbillentyűket kapunk, melyekkel kapásból elérhetjük például a böngészőt és az e-mail alkalmazást, valamit a videó- és zenelejátszást is vezérelhetjük. A klaviatúrán szintén megtaláljuk a speciális aljzatot, amelyen keresztül PC-re csatlakoztathatjuk a gépet, illetve az akkumulátort is tölthetjük. A billentyűzetes dokkoló 70 amerikai dollárt kóstál, ez magyar forintban kifejezve 13 000 forintra rúg.

A Samsung táblagépekben előszeretettel használt, speciális 30-tűs aljzathoz is vásárolhatunk pár kábelt. Ez pontosan kettőt jelent: egy USB adapterről és egy HDMI kábelről van szó; előbbiben semmi meglepetés nincsen, a táblagépre csatlakoztatva kvázi egy USB-hoszt kábelt kapunk. Segítségével különféle USB-s perifériát köthetünk a masinára, például fizikai billentyűzetet, egeret vagy akár egy pendrive-ot. A HDMI kábel pedig 1080p felbontású tartalmak kivezetésére szolgál, persze ennek kihasználásához a megfelelő megjelenítővel is rendelkeznünk kell. Az USB kábelért 20, a HDMI adapterért pedig 40 dollárt kell kifizetnünk; ez 3700, illetve 7400 forintnak felel meg.

Egyelőre ezek a kiegészítők érhetőek el az új generációs Samsung Galaxy Tab 10.1-hez, véleményünk szerint viszont nemsokára további kütyük és tartozékok fogják követni a fentebb ismertetett darabokat. Természetesen azokról is hírt adunk majd, amint felbukkannak a horizonton.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények