GA-8I955X: Király!

Az Intel kétmagos processzorainak tegnapi bejelentését sorra követik a különböző alaplapgyártók i955X lapkakészletet felvonultató termékeinek bemutatói. Az egyik legnagyobb tajvani alaplapgyártónak tekintett Gigabyte új alaplapjának elnevezése nemesi származásra utal; a GA-8I955X Royal képességeivel és bőséges körítésével könnyedén rászolgálhat a nevére.

Bár a névválasztási koncepció eleddig nem kristályosodott ki kellőképpen, az eddigiek alapján úgy tűnik, a gyártó a felsőkategóriás alaplapjait kívánja a királyi család tagjai közé sorolni. Ezeken az alaplapokon a Gigabyte által alkalmazott, rendkívül fantáziadús rövidítéssel ellátott C.I.A 2, M.I.B 2 vagy R.G.B extra funkciók mind-mind szériafelszerelésnek minősülnek. A Royal alaplapok mindemellett elképesztően sok csatlakozóval és interfésszel büszkélkedhetnek; a zavarba ejtően nagy számú csatlakozási pontok közti kiigazodásban próbál segíteni a lila/zöld/sárga/vörös színkavalkádból összeállított színkódolás.

A GA-8I955X Royal az Intel kétmagos processzorokhoz szánt i955X lapkakészletét integrálja, mely az ICH7R déli híddal jelenleg az egyik legmodernebb alternatíva az új processzorok mellé. A 8 GB DDR2 memóriát fogadó alaplaphoz maximum tizenkét egységből álló tárolórendszer kapcsolható, a rendszerbe pedig összesen hat bővítőkártya illeszthető (egy PCIe x16, két PCIe x1, három PCI). Az alaplapot mindezek mellett két gigabites hálózati vezérlővel, egy 7.1 csatornás audiovezérlővel és számos USB 2.0, illetve FireWire kimenettel is ellátták. A specifikációk részletes listája megtalálható a termék adatlapján.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés