Fujitsu blog: Lifebook E554 – a jó vétel

Nagyon érdekes ajánlatot találtunk a Fujitsu kínálatában azoknak, akik 15,6 hüvelykes, strapabíró, vállalati szintű, de nem túl drága laptopot keresnek. A Lifebook E széria – és benne az E554-es modell – arról híres, hogy nem a divat, hanem a célszerűség határozza meg. A márka legtöbb notebookjához hasonlóan Japánban készül, ami biztosíték a minőségre. Éppen ezért a Fujitsu nem kevesebb mint öt év garanciával kínálja akciós konfigurációját, ami ilyen feltételek mellett még ebben a szegmensben is példa nélküli.


(forrás: notebook.cz) [+]

Elsősorban munkára kihegyezett modell a Lifebook E554, ezért a napi viszontagságokat jól bíró gépháza van, igény esetén pedig könnyen hozzá lehet férni az olyan lényeges alkatrészeihez, mint a merevlemez, a két memóriamodul, sőt az optikai meghajtó is egyszerűen kivehető, helyére második akku vagy merevlemeztartó tehető. A hűtés hőleadója mögötti nyíláson át gyerekjáték a rendszer tisztítása.

Csatlakozók terén kiváló a kínálat, mind a három USB aljzat gyors, 3.0-s, van digitális és analóg képkimenet, iparban gyakran használt soros port is, a hang ki- és bemenet különálló, az Ethernet modul gigabites. Akinek mindez mégis kevés lenne, használhatja a notebook aljára felcsatlakozó port replikátort. Jó vaskos, 63 wattórás a Lifebook E554 alap akkumulátora, amivel akár 12-14 órás üzemidő is elérhető, az optikai meghajtó helyére tehető második áramellátó pedig további 41 wattórát ad, ezzel még 65% százalékkal bővül az üzemidő, akár a húszórás élettartam sem irreális így.


(forrás: notebook.cz) [+]

A most akciós modellt Intel Core i3-4100M processzorral szerelik, ami 2,5 GHz-es órajele révén nagyjából olyan gyors, mint az U utótagos, alacsony fogyasztású Core i5-ösök. Mellé 4 GB memóriát telepítettek, amit egyszerűen és gyorsan a duplájára lehet bővíteni. A kijelző természetesen matt felületű, az alapmodellnél 1366x768 pixeles, sajnos a Full HD-s IPS paneles verzióval nem találkoztunk a hazai piacon. Az 500 GB-os adattár és DVD-író mellett ac-s Wi-Fi modullal felszerelt Fujitsu Lifebook E554 most 199 999 forintért vihető haza. Azért érdekes ez az ár, mert benne van a Windows 8.1 operációs rendszer és, mint említettük, az ötéves garancia is.

Azóta történt

Előzmények