Fujitsu blog: laptopok iskolakezdésre, első rész

Bemutatjuk, mint ajánl vásárlóinak a japán márka az olcsóbb modellek szegmensében.

Mindjárt kezdődik az iskolaszezon, ilyenkor villámcsapásként éri a szülőket, hogy a gyereknek valami számítógép kellene a tanulmányaihoz, és lehetőleg azonnal. Az alsóbb árkategóriában a Fujitsu Lifebook A szériájával indul harcba a vásárlók kegyeiért. Több konkurens márkával ellentétben a japánok nagyon okosan faragtak a 15,6 hüvelykes Lifebook A514 képességeiből, mely a legolcsóbb ma megvásárolható Fujitsu laptop. Nem áldozták be a könnyen szerelhetőséget, a második memóriacsatornát és a gigabites tempóra képes Ethernet portot sem, USB 3.0 csatlakozóból pedig három sorakozik rajta, sőt még optikai meghajtója is van.

Igaz, hogy kijelzője csak 1366x768 pixel felbontású, de a Core i3-4005U processzorral, 4 GB memóriával, 500 GB-os HDD-vel és Windows 10-zel felszerelt összeállítás már 140 000 forint alatt megkapható, ráadásul az alap, kétéves garancia egy évvel kibővíthető mindössze pár ezresért. Egészen érdekes a 165 000 forint környékén megvásárolható összeállítás is, aminek 256 GB-os az SSD-je, és három évre bővített garancia jár hozzá.

Egy hajszálnyival a kétszázezer forintos határ alatt indít a Fujitsu Lifebook A555G, ami az egyik kedvenc notebookunk a kategóriában. Ennek a 15,6 hüvelykesnek már Full HD felbontású a kijelzője, amit különálló Radeon R7 M260 grafikus alrendszer hajt. Központi egységként ötödik generációs Intel Core i lapkákat kapunk, és itt sem hagyták ki az optikai meghajtót, a normális szerelhetőséget és a rendes Ethernet adaptert. Intel Core i5-5200U processzorral, 8 GB memóriával, 1 TB-os merevlemezzel, Full HD kijelzővel és Radeonnal, viszont Windows nélkül éppen befér kétszázezer forint alá.

A Lifebook A555G-vel szinte teljesen azonos, stabil és jól szerelhető gépházban, de már hatodik generációs Intel Core i processzorokkal érkezik a Lifebook A556. Nevének végéről hiányzik a G betű, ugyanis nincs különálló grafikus alrendszere, és itt a Full HD-s kijelző is csak opcionális extra. Az árak Core i5-6200U processzorral, 4 GB memóriával, 1366x768 pixeles kijelzővel, 500 GB-os merevlemezzel, DVD-íróval, de Windows nélkül 160 000 forint környékéről indulnak. Az SSD-vel és Full HD-s kijelzővel felszerelt változatokra még várni kell egy kicsit.

Azóta történt

Előzmények