Fujitsu blog: mini hangszórópár és headset

Nagy számítógépgyártóként a Fujitsu nem csak munkaállomásokat, asztali PC-ket, notebookokat és tableteket kínál, hanem hozzájuk való monitorokat és perifériákat is. Múltkoriban mutattunk már kijelzőket és billentyűzeteket, most két hangkeltővel ismertetjük meg olvasóinkat.


[+]

A Fujitsu Soundsystem DS E2000 Air kifejezetten notebookfelhasználóknak készült hangszórópár. Elősegítendő a mobil felhasználását nem külön tápra kötni, hanem USB csatlakozóról kapja az áramot a két kis csonkolt kúp alakú hangfalacska, melyeket nagyjából egyméteres vezeték köt össze, és hozzávetőleg ilyen hosszú az áramellátó USB-ben és hangot fogadó sztereó jackben végződő köteg is, amire hangerőszabályzót tettek.


[+]

A megszólalásról fejenként 1,2 wattos zenei teljesítményre képes, 1,5 hüvelykes hangszórók gondoskodnak. Kifejezetten szépen teszik a dolgukat, lazán zsebre vágják a legkomolyabb multimédiás notebookok beépített hangszórókészleteit is, persze azért a méretnek és teljesítménynek vannak korlátai. Fülünk mellett szemünket is kényezteti a Fujitsu Soundsystem DE E2000 Air, a csinos fekete hangszóróházak igényes fém talapzaton álnak, amit vörös fény világít meg. A szett vételára 8-9000 forint környékén mozog.


[+]

Még jobban szól a Fujitsu Bluetooth Comfort Headset, aminek fő jellegzetességeit neve le is írja. Tehát egy gazdagon párnázott, kényelmes, mikrofonnal ellátott fejhallgatóról van szó, ami Bluetooth technológiával, vezeték nélkül kapja a lejátszandó zenét. Az már nincs benne a névben, hogy emellett jack bemenete is van. Fülkagylókra ülő párnáit műbőr fedi, ahogyan az állítható, fémmel merevített fejpántot is. Jól beállítva hosszú órákon át kényelmes viseletnek bizonyult, kánikulában talán kissé izzasztó lehet zárt rendszere miatt.

Azért túlságosan nem szorít és nem is izolál, megmarad a kapcsolatunk a külvilággal. Az oldalirányban 90 fokban kifordítható hangszóróházakon kezelőszerveket találunk, a jobbon a bekapcsolót és a hangerőszabályzókat, a balon a lejátszást vezérlő gombokat, valamint az integrált mikrofont. Az áramellátásról BP-6X jelzésű akku gondoskodik – ugyanilyen volt a Nokia 8800 telefonban is, úgyhogy még lehet venni belőle tartalékot, tölteni pedig micro USB porton keresztül lehet, így a legtöbb mobiltöltő is használható hozzá. A Fujitsu Bluetooth Comfort Headset vételára 25 000 forint.


[+]

Azóta történt

Előzmények