Fujitsu blog: a jövő munkahelye, ami bárhol lehet

Minden évben hagyományosan nyár elején zajlik a Fujitsu Day rendezvény, amit idén kellemes környezetben, az ÖbölHáz rendezvényközpontban tartottak. Itt találkoztak a Fujitsu megoldásait használó vállalatok képviselői, hogy megosszák egymással tapasztalataikat, és megismerjék a vállalat legfrissebb technológiai vívmányait.


[+]

Idén az optimális munkahely megteremtése volt az egyik központi téma, az ezzel kapcsolatos trendekről beszélt Éberling Tamás, szolgáltatási igazgató. Az utóbbi 5-10 években óriásit fejlődött az informatikai struktúra, olyan technológiai megoldások jelentek meg a mobiltelefontól a virtuális és kiterjesztett valóságig, amelyek gyökeresen megváltoztatják a munkavégzést. Legalább ekkora hatása van a folyamatra az Y generáció munkába állása, ugyanis most lép a munkaerőpiacra az első olyan generáció, mely nem élt PC és internet nélküli világban.


[+]

Ennek a generációnak a Fujitsu szerint a legfontosabb tulajdonsága, hogy az internetet segítségül hívva pontosan tudja, hol találja meg a szükséges információkat, amit felhasznál a feladatok új, jobb és gyorsabb megoldására. Az online világ legnagyobb problémája a biztonság, ami vállalati környezetben kiemelt figyelmet érdemel. Érdekes adat például, hogy a felhasználók majdnem kétharmada ugyanazt a jelszót használja több helyen, ráadásul tíz emberből négy feljegyzi a jelszavát, mindössze tizedük gondolja, hogy jelszava nagyon biztonságos. Azonosítási feladatokra a Fujitsu Palmsecure vénaszkennerét ajánlja, ami a tenyér érhálózata alapján dolgozik, ez a legpontosabb, egyúttal nagyon gyors, illetve kényelmes biometrikus azonosító.


[+]

Koncz Róbert, disztribúciós menedzser előadásában a konkrét eszközökről beszélt. Bemutatta az ESPRIMO asztali számítógépek, LIFEBOOK laptopok, STYLISTIC tabletek és CELSIUS munkaállomások aktuális kínálatát, amivel sokat foglalkoztunk már blogunkban is. A bemutató leglátványosabb résztvevője a STYLISTIC V535, ipari használatra szánt tablet volt. A 8,3 hüvelykes készüléket mostoha körülményekre és bánásmódhoz tervezték, így aztán nem csoda, hogy lazán kibírta, amikor előadás közben Róbert földhöz csapta. A gép Intel Atom processzort használ, Windowst futtat, víz- és porálló (IP65), 1,8 méteres magasságból leesve sem lesz baja, emellett orvosi környezetben is bevethető.


[+]

Központi szerepet kapott a STYLISTIC R726 kettő az egyben készülék is, amit nemrégiben teszteltünk. Jelenleg ez a notebookként is használható, dokkolható nagy tablet a Fujitsu legsokoldalúbb személyi számítógépe. Kétmagos, hatodik generációs Core i processzora révén elég gyors a bonyolultabb feladatok elvégzéséhez is, 12,5 hüvelykes kijelzője nagyfelbontású, nyomásérzékeny digitális tollat is kezel. Tabletként használva mindössze 789 grammot nyom, útközben pedig jól jön az integrált 4G/LTE modem. Az irodába érve fejlett dokkolóba illeszthető, amire több külső monitort is rá lehet kötni. Érdekesség, hogy idehaza a Stylistic R726 helyett a hangzatosabb Stylistic One néven fut.

Azóta történt

Előzmények