Frissült az LG Gram szériája

Az új modellek 17, 15 és 14 hüvelykes kijelzőt kaptak, utóbbiból ráadásul egy 2-az-1-ben verzió is elérhető lesz.

Hirdetés

Az LG elhintett néhány információmorzsát LG Gram szériájuk 2020-as generációjára vonatkozóan, és bár például a processzorról csak annyit tudunk, hogy bizonyos 10. generációs Intel Core modellek közül választhatunk majd (UHD Graphics vagy Iris Plus GPU-kkal kiegészítve), a kijelzők esetében már pontosabb információk is ismertek. Jövőre négy modell lesz elérhető, egy 17, egy 15 és két 14 hüvelykes képátlóval rendelkező variáns, utóbbiból ugyanis hagyományos és 2-az-1-ben kivitel is érkezik, amelynek teljesen hátra hajthatjuk a felső részét, ezzel tablethez hasonló hatást elérve.

A képátló mellett képarány és felbontás tekintetében is eltér majd a négy modell, pontosabban a legnagyobb testvér a többitől, ugyanis míg a kisebb trió IPS panelje 16:9-es oldalaránnyal és Full HD felbontással rendelkezik, addig a legnagyobb verzió 2560x1200 pixelt állít csatasorba, 16:10-es képarányt eredményezve. Mind a négy gépre igaz a 96%-os sRGB színtérlefedettség, ha pedig ez nem lenne elég, a három USB 3.1 Type-A és a kombinált jack csatlakozó, valamint a microSD kártyaolvasó mellett sorakozó Thunderbolt 3 és HDMI portokon keresztül bármilyen külső monitort rájuk köthetünk. A memória mennyisége legjobb esetben maximum 24 GB lehet, az adattárolók számára pedig két M.2-es slot áll majd rendelkezésünkre – a pontos kiépítések egyelőre nem ismertek. A hardver hűtését az LG saját, Mega Cooling System névre hallgató rendszere végzi, míg az út közbeni tápellátásról a két nagyobb modellben 80, a kisebbekben pedig 72 wattórás akkumulátor felel.


[+]

Tömeg szempontjából természetesen a 14 hüvelykes, hagyományos kialakítású verzió a legkisebb a maga 999 grammjával, de a 17-es gépnek sincs oka panaszra, hiszen 1350 grammja talán az egyik legkönnyebb, ekkora kijelzővel szerelt notebookká teszi a piacon.


[+]

A közös tulajdonságok közé sorolható még a Wi-Fi 6 modul, a beépített ujjlenyomat-olvasó és webkamera, a DTX X Ultra minősítésű hangszórópár és a háttérvilágítással is ellátott billentyűzet, a konkrétabb specifikációkról azonban csak a januári CES-en fog lehullani a lepel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés