Friss Thoroughbred információk

Hirdetés

Szinte mindenki mást mond az AMD új, 0.13 mikronos technológiájával készülő processzorára, egyelőre még a bemutató időpontja is tisztázatlan. Szerencsére mi rajta vagyunk a témán, így mindig az elsők között értesülhettek a fejleményekről! :)

Tehát az új adatok szerint május 2. a hivatalos bemutató napja, ám valószínűleg a japán boltokban már április utolsó napjaiban is kapható lesz. A legkisebb tagja a családnak 1467 MHz-en fog üzemelni, vagyis a Palomino óta ismert számozási rendszer alapján az 1700+ nevet fogja kapni. A jelenlegi specifikációk szerint 2600+ jelenti a csúcsot, ám a számozás itt már változni fog.

A 2200+ még 1800 MHz-et fog takarni, ám 2300+ nem lesz, a következő fokozat a 2400+, mely 1867 MHz-en fog pörögni. Ez azt jelenti, hogy 200-at növekedik a számozás, de csak 66 MHz-et az órajel. Lehetséges, hogy a Thoroughbred a magasabb frekvenciákon remekel? A másik érdekesség, hogy a 2600+ órajele 2000 MHz lenne, vagyis megint visszazökken a megszokott rendbe a számozási eljárás.

Mint ahogy arra számítani lehetett, az új gyártási technológiának köszönhetően a Thoroughbred magos Athlonok "hidegebbek" lesznek, mint Palomino társaik. Például a Thoroughbred 2200+ 67.9 Wattot disszipál, ami nagyjából az 1900+ Palomino alapú Athlonnak felel meg. Ezért valószínűsíthető, hogy nem lesz "hűtő-forradalom", a manapság használt típusok elegendőek lesznek a Thoroughbrednek is.

Nem árt odafigyelni az 1700+ jelzésű Thoroughbred-re, ugyanis nagyjából azonos szerepet tölt be a kínálatban, mint a Northwood magos P4-ek között az 1.6 GHz-es típus. Vagyis belül már legalább a 2200+ mag dübörög, csupán a szorzó más, így óriási tuning hajtható végre, megerőltetés nélkül. Egyes hírek szerint pedig a szorzólock kiiktatása is lehetséges lesz még, vagyis az eddigi legegyszerűbb módon érhetjük el a maximumot.

Azonban ezek az adatok sem 100%-ig hitelesek, így könnyen elképzelhető, hogy a valóság cáfolatot fog hozni. Egyelőre ennyi, május 2-n kiderül minden. Vagy mégsem...

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés