Fotónyomtatás az Isten háta mögött is

Két új modellel bővült az Epson PictureMate márkájú otthoni fotónyomtató-sorozata. A PictureMate 280 és a PictureMate 240 típusok 42 másodperc alatt készítenek el egy 10 x 15 cm-es fényképeket akár számítógép nélkül is, hiszen memóriakártyáról, USB Direct Print csatlakozóról, PictBridge-ről vagy a külön kapható Bluetooth adapterről érkező képeket is képesek kinyomtatni. A PictureMate 280 típus mindemellett integrált CD-RW meghajtóval is rendelkezik, amely képes CD-ről való nyomtatásra vagy a memóriakártyán levő képek CD-re írására.

A PictureMate 280 és 240 típusok ezen felül tartalmazzák az Epson legújabb PhotoEnhance technológiáját is. Az eljárás révén a készülékek automatikusan felismerik a fénykép témáját, és ahhoz igazítják a színvisszaadást és a kontrasztot, a „kivágás” és a „vörösszem-effektus eltüntetése” funkciók pedig mindezen túl tovább javíthatják a fényképeket. Az Epson úgy alkotta meg a nyomtatókat, hogy ezen funkciók mindegyike elérhető legyen számítógép nélküli üzemmódban is, így a fényképek közvetlenül a 2,5 colos színes képernyőn is szerkeszthetők.

Mindkét modell tartalmazza az Epson Fejlett Változtatható Cseppméret Technológiáját (Advanced Variable Sized Droplet Technology, AVSTD). Az öt különböző cseppméretet a nyomtató aszerint használja, hogy hol mire van szükség: a legkisebb, két pikoliteres cseppeket a finom részleteknél, míg a nagyobb cseppeket az egyszínű területeken alkalmazza. Az AVSTD segítségével a gyártó ígérete szerint összességében jobb minőségű nyomatokat lehet előállítani, gyorsabban.

Az 5460 x 1140 dpi-s nyomtatási felbontást nyújtó PictureMate 280 és PictureMate 240 fotónyomtatók 59 900 és 89 900 forintos ajánlott fogyasztói áron kerülnek forgalomba hazánkban. A nyomtatókhoz a szokásos kellékeken túl külön megvásárolható egy akkumulátor is, melynek segítségével közvetlenül a fotózás után, bárhol kinyomtathatók a fényképek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Epson

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés