Formás Panasonic MP3-lejátszók

Végre itt a kikelet, a természet új ruhát ölt, a Panasonic pedig két vadonatúj modellcsaláddal ünnepli a tavaszt. Az új hordozható MP3-lejátszók rugalmas szolgáltatásokkal, érdekes külcsínnel és a gyártótól megszokott/elvárt hangminőséggel igyekeznek majd hódítani a piacon. Mindkét modellcsaládban megtalálható a digitális tunerrel működő FM-rádió és a diktafon funkció is. Szintén közös jellemző a hatféle beállítást tartalmazó equalizer és a digitális re-master technológia.

Az MP110V és MP120V típusok energiaszükséglete csupán egyetlen hagyományos AAA alkáli elem, ezzel képesek akár 13 órán keresztül szolgáltatni az MP3- vagy WMA-muzsikát. A modellszámozás amúgy a memória nagyságát hivatott jelezni, a kisebb 256, a nagyobb 512 MB-nyi beépített flash memóriával rendelkezik. A készülékhez, amely nem nagyobb egy férfi karóránál, fejhallgatót, USB-kábelt és egy nyakpántot kapunk tartozékként.

A nagyobbik testvérpárhoz, az MP710V/MP720V-hez már tölthető Ni-MH-akkumulátor is jár, amelyet akár a zeneszámok másolása közben az USB-porton keresztül, akár a szintén tartozékként kapott hálózati tápegység segítségével tölthetünk fel. A lejátszó elektronikája is egészen kifinomult: a beépített D.sound rendszer a hozzáillő fejhallgató mellett egy digitális erősítőt, digitális jelerősítés-szabályozást (D-AGC) és S-XBS mélyhang-kiemelést is tartalmaz. Ha fizetnének érte, hogy hibát találjak az MP710/720V-ben, azt mondanám, hogy nagyon könnyű elhagyni, ugyanis méretei egy öngyújtóét idézik. A mindössze 7 cm magas és másfél cm vastag szerkezet alig 23 grammot nyom a zsebben – úgyhogy használjuk csak azt a nyakpántot, különben még kidobjuk a papírzsebkendővel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés