Hirdetés

Fontos helyen javulhat az Xbox Series X felbontása

A Microsoft a rendszer felhasználói felületet Full HD-re tervezte, de szerencsére nem marad örökké így.

Hirdetés

Ha az Xbox Series X konzol esetében kellene valami hiányosságot mondani, akkor sokan említenék meg a felhasználói felületet, amely jelenleg Full HD-s felbontáson jelenik meg. Tekintve, hogy ezt a gépet a 4K-s tévékhez szánják, a helyzet nem túl optimális, és bizony ez látszik is a dashboardon megjelenő szövegeken. Ezzel például a Sony újabb konzoljainak nincs baja, mivel az a felhasználói felületen is támogatja a 4K-s megjelenítést.

Szerencsére a Microsoft változtatni fog ezen a kedvezőtlen tulajdonságon, ugyanis az Xbox Insiderek már tesztelhetnek egy olyan Alpha Skip-Ahead frissítést, amely az Xbox Series X konzol esetén megengedi a dashboard elemek Full HD-nél magasabb felbontású leképezését, ha a rendszerre egy 4K-s kijelző van kötve. A leírásban a redmondiak a konkrét felbontást nem említették meg, de valószínű, hogy 4K-ről van szó.

Ez az újítás egyelőre aktív HDR mellett nem működik, illetve az Xbox Series S konzolon is marad a Full HD-s maximum, viszont jó esély van rá, hogy később ezeket is rendezi a Microsoft, ha a mostani tesztek megfelelő eredményt hoznak.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés