Apró pendrive-ok és egy Blu-ray író

Igazán apró pendrive-ot mutatott be a Verbatim a Store 'n' Go széria Clip-it személyében. A Red dot díjnyertes csiptethető tároló 2.0-s USB interfésszel rendelkezik, kapacitását nézve pedig sajnos igazodik a fizikai mérethez, csupán 2 és 4 GB-os verziókban lehet kapni. Viszont a hét színárnyalatú kiadása létezik: fekete, fehér, sárga, narancs, rózsaszín, zöld és kék. A nagyobbik 11,5 euróba, a kisebbik 9 euróba kerül.

Verbatim Strore 'n' Go Clip-it
Verbatim Strore 'n' Go Clip-it

A Team Group újdonságai se sokkal nagyobbak. Az F108 sorozattal bővítette kínálatát a gyártó ezúttal, amelyek 59 x 18 x 8 mm-es méretűek, borításuk pedig homokfúvott és anodizált bevonatú, mindez három színben: fekete, ezüst és barna festéssel. Kapható 2, 4, 8, 16 és 32 GB-os verziókban is, ezek sebessége pedig a két legkisebbnél olvasás és írás esetén 15, illetve 5 MB/s-os, a 8 és 16 GB-os esetében 20 és 10 MB/s, a legnagyobb, 32 GB-osnál pedig 30 és 15 MB/s. Élettartam garancia vonatkozik rájuk, bár az árukról nem tett említést a cég.

Team Group Fusion F108
Team Group Fusion F108

A körömnyi pendrive-ok sorába a Kingmax PD-01-e is simán beleillik. A tároló védőborítása teljesen körbeforgatható, amit külön kiemel a gyártó, hogy ez mekkora különleges funkció. A PD-01-ek egyébként négyféle méretben kaphatók, amik mindegyike külön színnel van jelölve, így a 2 GB-os zöld, a 4 GB-os narancs, a 8 és 16 GB-os pedig kék és piros festésű. A sebességükről nem érkezett információ, sem az árukról, annyi biztos csak, hogy élettartam garanciával kerülnek forgalomba.

Kingmax PD-01
Kingmax PD-01

Végül, megtörve a flash alapú adattárolók sorát, egy Blu-ray író is érkezett, mégpedig egy külső, hordozható modell a Sony Optiarc jóvoltából. A BDX-S500U típusjelzésű készülék nagy segítséget jelenthet például az optikai meghajtóval nem rendelkező netbookok vagy kisebb laptopok mellé is, de természetesen bármilyen asztali géphez is csatlakoztatható, ez már a felhasználón múlik. Az ODD hatszoros és négyszeres tempóval írja az egy- és kétrétegű BD-R hordozókat, azaz egy 25 GB-os lemez elkészítése nagyjából 20 percet vesz igénybe. Ennek kipróbálására a csomagban mellékelnek is egy lemezt a CyberLink szoftverei mellett. A további lemezek közül a DVD-ket 8-szorosan, a kétrétegűeket 4-szeresen, a +RW és -RW-ket 8 és 6-szorosan, a RAM-ot 5-szörösen kezeli. Persze a CD-k sem maradnak ki, egyszer- és újraírható változatukat 24, illetve 16-szoros tempóval égeti. A Sony optikai meghajtója a hónapban már kapható lesz, bér még nem ismert az ára.

Sony Optiarc BDX-S500U
Sony Optiarc BDX-S500U

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés