FIZETŐS PROHARDVER?! Nem gondoljátok komolyan..?!

Rögtön szeretnénk leszögezni: NEM, nem gondoljuk komolyan. Azt nem mondanánk, hogy fel sem merült bennünk a lehetőség, de a szavazás nem arról szólt, hogy ha elég sokan szavaznak a fizetősdi mellett, akkor átalakítjuk az oldalt, míg ha túl kevesen, akkor bezárjuk.

A szavazás 5 napig futott. Várhattunk volna tovább, de így is 997 szavazat érkezett, mely bőségesen elegendő ahhoz, hogy a legnagyobb szignifikancia-szint mellett is reprezentatív minta lehessen napi 7-8000 olvasónkra nézve. Az, hogy 20.56 százalékotok úgy gondolja, hogy "A net ingyenes, dolgozzatok ti is ingyen!" egészen elképesztő. Sok ellenvéleményt nem szeretnénk felsorakoztatni, egész egyszerűen senki sem gondolhatja ezt komolyan. Mélyen reméljük, hogy cikkeink minőségén, mennyiségén, a site egészén egyértelműen látszik, hogy egy rengeteg energiát felemésztő, igényes megmozdulásról van szó. Megmozdulás, ami lassan 1 éve tart!

Nem, nem célunk fizetőssé tenni az oldalt. Nem azért, mert irreális dolog lenne. Szinte minden új termékről nálunk van először teszt (Kyro II, GeForce3, SiS 735, i845, VIA KT266A, stb, stb), emellett a legtöbb nem-legújabb termékről is nálunk van teszt, ráadásul azt sem mondhatja senki, hogy igénytelen, hányaveti, összecsapott munkákról lenne szó. Jómagam jóideje bukdácsolok az egyetemen, holott korábban az "élbolyban" voltam (hüpp-hüpp :D). Nincsenek ezzel másként keopsz és a többiek sem. Nem baj, ez egy tudatos áldozat részünkről, de elvárjuk, hogy ha mi naponta képesek vagyunk meghalni az oldalért, akkor ti is hozzatok áldozatot. Az fel sem merül senkiben, hogy egy CHIP magazinért ne fizessen, holott - ami a hardvert illeti - kurrensebb oldal vagyunk, bővebb tartalommal.

A cégek egyre inkább kezdik felismerni az oldal jelentőségét, lásd MSI nyereményjáték, illetve a tesztre kapott hardverek. Mindez értetek van, nektek "szórunk" ki egy full Pentium 4-es számítógépet a nyereményjáték keretében, holott ez nekünk is hatalmas pénz lenne! Eleddig egy kanyi vasat sem kerestünk az oldallal, mely értetek, az olvasókért van...

TEHÁT: nem lesz fizetős az oldal. Valóban más alternatívát keresünk arra, hogy pénzhez jussunk. Pénzhez kell jutnunk, mert napi 10+ órában nem lehet ingyen dolgozni. Ha nem jutunk pénzhez, nem lesz prohardver.hu, ez is biztos. Ez nem fenyegetés (nem is tehetnénk ilyet), mindössze helyzetjelentés. Csupán arra szeretnénk kérni mindannyiotokat, hogy próbáljátok megérteni a másik felet, képzeljétek magatokat a helyzetünkbe. Egyáltalán nem triviális, hogy van egy szerver, amin a prohardver fut, hogy van design (még ha olyan is, amilyen), van adatbázis és site motor, vannak kurrens tesztek, hírek, stb. Anyagi támogatás nélkül, önerőből és saját kezünkkel építettük föl mindezt, olyan oldalak árnyékában, mint a Terminal, a SuperGamez vagy a HWSW, és ez egyáltalán nem volt triviális. Kérünk tehát titeket, hogy amennyiben egy kicsit is szíveteken viselitek a prohardver sorsát, legyetek megértőek és segítőkészek velünk szemben... igen, akár a hibáinkat is tolerálhatjátok :).

Köszönjük a maradék 79.44 százaléknak a pozitív hozzáállást, és szeretnénk megkérni azokat, akik a "Keressetek más bevételi formát!" opcióra szavaztak (15.55%), hogy fejtsék ki véleményüket a fórumban arról, hogy pontosan mire gondoltak. A jó ötleteket szívesen vesszük, tényleg a "túlélésünkről" van szó...

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés