Firmware-frissítés két Kiss DVD-DivX-lejátszóhoz

A 2.6.6-os firmware-változat legfőbb újdonsága, hogy a telepítése után a Kiss DP-450 típusú DVD-DivX lejátszója már gond nélkül le tudja játszani a DivX 3.11 kodekkel készült filmeket. Az új verzió emellett még számos hibajavítást is tartalmaz. A Kiss cég már az idei CeBIT-en jelezte, hogy kifejlesztette az új firmware-t, ám a megjelenéssel egészen mostanáig vártak.


Forrás: www.kiss-technology.com

Az egész folyamat azonban egy trükkön alapul. A készülékben lévő Sigma chip és a firmware először egy szabványos MPEG4-formátummá alakítja át a DivX 3.11-es filmet, majd utána a régi-új alapanyagot közvetíti a Sigma chipje a képernyőre. A gond azonban az, hogy a Kiss DP-450-ben és DP-500-ban dolgozó Sigma chipek teljesítménye eléggé korlátozott, ami azt jelenti, hogy bizony nagyobb felbontásokban képkocka-kimaradások és egyéb hibák előfordulhatnak.

A 2.6.6-os firmware újdonsága még, hogy javítottak az "időkeresés" (egy adott időpontra való ugrás) funkción, illetve skálázható lett a DVD-kép. Ezen kívül fekete keretben láthatók majd a feliratok és középre kerülnek. A Kiss DP-500 Ethernet-funkciója a változások révén stabilabb lett.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés