Felturbózta a GeForce GT 640-et a Point of View

A Point of View úgy gondolta, hogy az alap paraméterekre épülő modellek mellett egy agyontuningolt GeForce GT 640-re is szüksége van a piacnak, szigorúan 2 GB kapacitású DDR3 szabványú memóriával. Hogy ez tényleg így van, arra nem mernénk megesküdni, de tény, hogy az Ultra Charged jelzésű modell napokon belül elérhetővé válik, és a vállalat szerint a GeForce GT 640-ek között a leggyorsabb lesz. Az 1006 MHz-es mag és 2020 MHz-es effektív memória-órajelet látva ez az állítás valószínűleg igaz, de így is gyenge lesz a teljesítménye, hiszen a GDDR5 szabványú memória, érthetetlen okból lemaradt.


[+]

A termék egyébként az NVIDIA GK107-es GPU-ra épül, így 384 CUDA magja van, a memóriabusz pedig 128 bites. A működéshez nem szükséges külső PCI Express tápcsatlakozó, mivel a kártya fogyasztása nem lépi túl a 75 wattot. A DirectX 11.1-es API-t támogató újdonság hátlapján egyébként egy dual-link DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a, illetve egy D-Sub interfész található.

A Point of View GeForce GT 640 Ultra Charged szállítása már megkezdődött, így napokon belül felkerül a termék a nagyobb webáruházakba. A gyártó 115 eurós ajánlott fogyasztói árat szabott meg, így még látatlanban is ki lehet jelenteni, hogy ez a termék ennyi pénzért nem éri meg, de egy bő 30%-os árcsökkentés után már megfontolandó alternatíva lehet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés