Hirdetés

Ezúttal egy félig nyitott házérdekességet villantott az Azza

A processzorukat vízzel hűteni szándékozók számára válhat extravagáns opcióvá az 1996-ban alapított cég legfrissebb kreálmánya.

Az Azza nemrégiben borzolta a kedélyeket egy érdekes kockaházzal, és most ismét egy nem egészen hétköznapi megoldásról lebbentették fel a fátylat, ami az Opus 809 nevet kapta. Az 539 mm magas, 320 mm széles és 320 mm mély, félig nyitott konstrukció 3 vertikális bővítőhellyel rendelkezik, és bendőjében 60 mm magas CPU hűtőket, 360 mm hosszú videokártyákat, egy 2,5, valamint egy 2,5 vagy 3,5 hüvelykes háttértárolót képes elszállásolni.


[+]

A belteret egy színezett edzett üveglapokkal "tagolt", eloxált és homokfúvott (4 mm vastagságú) alumínium váz öleli körbe, de a fém és az üveg között tekintélyes rések vannak, így a levegő viszonylagos szabadsággal áramolhat a komponenseink körül.

Hirdetés

[+]

A tápegységet illetően elfér a sztenderd ATX méret, és a lefelé néző grafikus vezérlő túloldalára mehet – egy kivehető keretre – a legfeljebb 360 mm-es radiátor, amelyre központi egységünk hűtését bízhatjuk. Adalék a történethez, hogy a szerelést megkönnyítendő minden panel leszedhető a helyéről.


[+]

Az I/O részleg tartalma kissé spártai, ám célratörő, noha az audio jack(ek) hiánya előtt értetlenkedve állunk; mindössze két USB 3.0 és egy USB Type-C konnektor található rajta. A fekvő és álló pozícióban egyaránt bevethető, 8,7 kilogrammos géplakot sajnos nem egy zsák vetőmag árában adják, ugyanis (nettó) 350 dolláros árcédulát biggyesztettek a dobozára, de ebben legalább benne van a 300 mm-es, PCI Express 3.0-s riser kábel, illetve a táphoz való mesh betét is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Azza

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés