Hirdetés

Felbukkantak az első képek a DFI P55 chipsetes alaplapjáról

A CeBIT-en több nagyobb gyártó, köztük az MSI és az Asus is felfedte Intel Core i5 processzorokhoz készült alaplapjait, amelyek a P55 jelzésű chipsetre építenek. A DFI nem kapkodta el saját megoldásának elkészítését, ami figyelembe véve azt, hogy a processzorokra még hónapokat kell várni, nem jelent semmiféle hátrányt. A DK P55 T3eH6 típusjelzésű újdonságon az LGA1156 tokozású központi egység és a memóriák számára 6+2 fázisú tápellátó biztosítja az energiát, a DDR3-as modulok részére négy foglalat áll rendelkezésre, dual-channel kialakításban.


Forrás: Revioo.com [+]

Bővítőkártyákat három tizenhatszoros PCI Express 2.0, két egyszeres PCIe és két hagyományos PCI csatlakozó fogadhat, így várhatóan több grafikus kártya is összekapcsolható lesz. A különféle meghajtókat nyolc SATA-300, egy PATA és egy floppy csatlakozóhoz lehet illeszteni, továbbá a hátlapon egy eSATA port is rendelkezésre áll. Ugyanitt Gigabit Ethernet, két PS/2, nyolc USB 2.0 port, valamint a nyolccsatornás HD audiokodek analóg és digitális kivezetései találhatók, illetve egy CMOS Clear kapcsoló a BIOS alapállapotba hozásához.


Forrás: Revioo.com [+]

Az alaplap alsó sarkában diagnosztikai LED-ek találhatók, amelyek hiba esetén segítenek a probléma okának kiderítésében, mellette pedig bekapcsoló-, valamint reset gomb is helyet kapott. A hűtés – úgy tűnik – egyelőre még nem készült el, sem a magára maradt P55-ös chipseten, sem a VRM részlegen nem látni bordákat.


Forrás: Revioo.com [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • DFI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés