Hirdetés

Fából számítógépházat!

Érdekes levelet kaptunk a napokban. Egy olvasónk írt, hogy bútorlapból készített számítógépházat. Szokatlan, bár láttunk már hasonlót. Ami viszont különleges volt ebben a próbálkozásban, az a nagyszerű minőség. A ház szinte teljes mértékben bútorlapból, vagyis farostlemezből (MDF) készült, mely könnyebb a fánál, viszonylag olcsó, és jól megmunkálható, felülete pedig fóliázással szépen bevonható.

Kívülről
Kívülről

Megépítésénél elsődleges szempont volt, hogy a lehető legtöbb helyen mellőzzék a fémet és az egyéb, szokásos anyagokat, így csak a hátlapot, az alaplaptálcát és a meghajtók rögzítőit használták fel egy „donorházból”. A belső szellőztetéséről egyelőre alulra helyezett ventilátor gondoskodik, mely egy Thermaltake Golden Orb II, és a táp segítségével megfelelő légáramlatot biztosít a próbaként beépített, Core 2 E6550-nel és Radeon HD 4850-nel fémjelzett rendszernek, igaz, komolyabb kánikulát még nem kapott a nyakába.

Belülről
Belülről

Azért érdekes a ház viselkedése, mert a készítő feltett szándéka, hogy sorozatgyártásra is alkalmassá teszi. Rengeteg kisebb-nagyobb kérdés merül még fel ebben a folyamatban, például az oldallapok szerelhetősége, érintésvédelem, elektronikus árnyékolás, az optikai meghajtók fedelének kidolgozása, de bízunk a sikerben. Aki kíváncsi a további részletekre, az a Logouton olvashat bővebben a bútorlapból készült házról.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés