Olcsó sportkamerákkal jelentkezett az Evolveo

Hirdetés

Az Evolveo bejelentette, hogy két, elsősorban sportolóknak szánt, strapabíró kamerával bővíti termékpalettáját. A SportCam család X1 és X3 típusjelzésű tagjai egyaránt megkapták az IP68 minősítést, amely azt jelenti, hogy kibírják az egyméteres zuhanást és tíz méteres mélységig vízállóak.

Evolveo SportCam X1
Evolveo SportCam X1 [+]

Mindkét modell hengeres kialakítású, így külsejükben a már általunk is tesztelt Rollei HD Lite kamerákat idézik. Az Evolveo termékeit 1/4" típusú CMOS érzékelővel látták el, képesek a Full HD felbontású felvételek rögzítésére másodpercenkénti 30 képkockás sebesség mellett, de akinek ez nem elég, az választhatja a 720p módot is, hiszen ilyenkor 60 képkockával gazdálkodhat, illetve akár 5 megapixeles fotók is lőhetőek a segítségükkel. Az X3-t ezen kívül felszerelték nagy fényérzékenységű, 170 fokos látószöget biztosító FishEye lencsékkel, valamint integrált képstabilizátorral is.

Evolveo SportCam X3
Evolveo SportCam X3 [+]

A termékek mellé alapkiszerelésben jár jó néhány kiegészítő, amelyekkel sisakra, kormányra, sílécre, gördeszkára vagy akár szörfre is könnyedén felerősíthetőek. Megkapták az egyelőre még ritkaságnak számító, ám hasznosnak tűnő rezgő funkciót. Ennek aktiválásával a készülék remegése jelzi a felvétel elindulását vagy leállását, ami kifejezetten jól jöhet olyankor, ha az eszköz egy sisakon van, és a kontroll lámpákat nem látja a felhasználó. A termékek már megvásárolhatóak, az X1-ért körülbelül 30 000 forintot kérnek el, az X3 pedig 38 000 forintba kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés