Hirdetés

Nem minden tesztben ugyanolyan jók az EVGA SuperNOVA B3 tápegységek

A vállalatot konkrétan azzal vádolják, hogy Johnny Guru számára nem kereskedelmi példányt küldtek.

Az EVGA SuperNOVA B3 tápegység már egy ideje elérhetők az üzletekben, és vannak is róla tesztek. Ezek között olyan is fellelhető, ahol konkrétan nem ajánlják a 450 és 850 wattos modellt. Itt elsődlegesen a Tom's Hardware írásaira gondolunk, ugyanis az említett média vásárolt magának két SuperNOVA B3 tápot, amelyekre egységesen jellemző volt, hogy megbuktak a túlterhelésre vonatkozó teszten.

Hirdetés

A 450 wattos modell konkrétan leégett, míg a 850 wattos verzió ennyire szerencsétlenül nem járt, de a túlterhelés tesztelése után már nem volt hajlandó bekapcsolni. A Tom's Hardware mindkét esetben a rosszul konfigurált védelemre vezették vissza a hibát, és emiatt nem is ajánlották a termékeket, annak ellenére sem, hogy az áruk igen baráti. Ez így még nem lenne túl érdekes történet, de az EVGA a Johnny Guru számára is küldött egy 750 wattos SuperNOVA B3 modellt, még a nyár közepén, ami az említett oldalon kifejezetten jól teljesített.

Az világosan látszik, hogy a Johnny Guru és a Tom's Hardware tesztjei ellentmondanak egymásnak. Bár nem ugyanazokat a modelleket nézték meg, de elvileg a teljes SuperNOVA B3 sorozat alapját a Super Flower Leadex fejlesztés adja, tehát a teljesítményt leszámítva nem kellene különbségnek lennie a termékek között, főleg nem olyan eltérés, hogy a 750 wattos verzión működik a túlterhelésvédelem, míg a 450 és 850 wattos megoldásokon nem. Az eredmények miatt a felhasználók elkezdték keresni az okokat, és nem volt nehéz észrevenni, hogy a Johnny Guru magától az EVGA-tól kapta a tesztterméket, míg a Tom's Hardware mindkét tápot kereskedelmi szinten szerezte meg. A felhasználók a kialakult szituációról az alábbi fórumon belül társalognak.

Az EVGA az esetet látva kiadott egy hivatalos közleményt is, amelyben leírják, hogy a tesztelésre küldött tápok megegyeznek a kereskedelmi forgalomba szánt verziókkal, továbbá kiállnak mindegyik, 5 év garanciával elérhető SuperNOVA B3 termék minősége és megbízhatósága mellett.

A SuperNOVA B3 sorozat egyébként valóban a Super Flower Leadex dizájnra épül, vagyis az nem igaz, hogy az egyes tápokat a RSY gyártja. Ezt konkrétan az EVGA is cáfolja. Van azonban különbség a 450, 550 és 650 wattos, illetve a 750 és 850 wattos modellek. Előbbi trió esetében 40°C-os környezeti hőmérsékletre felkészített kondenzátorokat használnak, és ezek többsége japán, viszont utóbbi duó esetében már mindegyik kondenzátor japán gyártmány, valamint a 50°C-os hőmérséklet sem okoz gondot. Ez az eltérés ugyanakkor nem magyarázza meg a Tom's Hardware két elromlott teszttápját, és erre sajnos az EVGA közleménye sem tér ki. Egyszerűen annyit írnak, hogy azokban a ritka esetekben, amikor egy cseretermék szükséges, az EVGA ingyenes garanciális szolgáltatása vonatkozik az összes SuperNOVA B3 sorozatú tápra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés