Jobb hőelvezetéssel segítené ki a melegedő VGA-it az EVGA

Az EVGA bejelentette, hogy kivizsgálták az egyes GeForce GTX 1070 és 1080 VGA-ikra beérkezett, magas hőmérsékletre vonatkozó panaszokat. A magas hőmérsékletet a Tom's Hardware tesztje is megerősítette, és innen indult ki az a Reddit topik, amelyben a felhasználók a fekete képernyővel végződő instabilitásra próbáltak magyarázatot keresni, valamint egy meghibásodott VGA története is felkerült.

Hirdetés

Azt mindenképpen ki kell emelni, hogy igazából nem feltétlenül van összefüggés az instabilitás és a melegedés között. Persze a  Tom's Hardware tesztjében kimért majdnem 107°C-os VRM nem a legjobb, de valójában nem is megy túl azon a határon, ami még belefér. A memória 96°C-os hőmérséklete is csak 1°C-kal haladja meg a hivatalos tűréshatárt, ami okozhat instabilitást, de nem nagy a valószínűsége.

Az új hőelvezető padok alkalmazásának eredménye
Az új hőelvezető padok alkalmazásának eredménye (forrás: EVGA forum)

Az EVGA újból elvégezte a saját belső tesztjeit, és arra a következtetésre jutottak, hogy a termékek hőmérséklete a felső határok alatt marad, így maguk a VGA-k megfelelnek a vállalat előírásainak. Ugyanakkor a cég nem akart túl nagy feszültséget gerjeszteni a vásárlóikban, így bejelentették, hogy kidolgoztak pár új hővezető padot a nyomtatott áramköri lapot hűtő bordákhoz (backplate és baseplate), és ezzel drasztikusan csökkenthető a memória és a VRM hőmérséklete. Ezekre a hővezető padokra minden ACX hűtővel és backplate-tel felszerelt GeForce GTX 1070 és 1080 VGA-val rendelkező felhasználó igényt formálhat a mai naptól. Ehhez a vásárlás igazolásával az EVGA terméktámogatási csatornáját kell keresni, és a vállalat elpostázza a kiegészítőt, amihez persze mellékelnek majd egy szerelési útmutatót is.

A backplate nélküli GeForce GTX 1070 és 1080 VGA-k esetében az EVGA esetében még nem döntött az ingyenes hővezető padokról. Ezeket a kártyákat a fenti melegedés kevésbé érinti, mert nem ragad be a hő a végeredmény tekintetében rosszul megtervezett backplate alá.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés