Mac verziót készít a GeForce GTX 680-ból az EVGA

Az Apple nem nagyon törődik a Mac Pro nevű masinával, de szerencsére a gyártók azért nem hanyagolják el. Az aktuális masina leggyengébb pontja kétségtelenül a VGA, hiszen az a legjobb kiépítésben egy AMD Radeon HD 5870, ami a maga idejében jó volt, de ma már öreg, ám az Apple nem igazán törődik ezzel a ténnyel. A CES-en a Sapphire bemutatott egy Mac Pro gépbe szánt AMD Radeon HD 7950-et, aminek nagyon örültek a felhasználók, de szerencsére a modernizálásból a zöld oldal sem akar kimaradni, így az EVGA a GeForce GTX 680 Mac verziójával frissít.

A GK104-es lapkára épülő termék 1536 CUDA magja 1006 MHz-en, míg a 2 GB-os GDDR5 szabványú fedélzeti memória effektív 6 GHz-en üzemel, az átlagos GPU Boost pedig 1058 MHz. Gyakorlatilag a referenciaparaméterek köszönnek vissza és a termék kialakítása is megegyezik az alapmodellel, ideértve a hűtőt is, ami nem olyan szép fehér, mint a Sapphire Radeonján, de ez legyen a legnagyobb gond. A VGA-n egyébként a PC-s verzióhoz képest csak a VBIOS-t cserélték le olyanra, amilyet a Mac Pro igényel.


[+]

Az EVGA GeForce GTX 680 Mac Edition azoknak a felhasználóknak lehet alternatíva, akik számára fontos a CUDA támogatása. Bár a termék az OpenCL-t is kezeli, de a Sapphire Radeon HD 7950 Mac Edition ezen a területen jobb választás, mivel támogatja az utóbbi felület legújabb verzióját is, és a GPGPU feladatokban a GCN architektúra jellemzően jóval hatékonyabb, mint a Kepler. A Mac Pro tulajdonosok öröme valószínűleg felhőtlen, hiszen a nem csak modern VGA-kat kaptak a rendszerbe, hanem választási lehetőséget is a GPGPU programok szempontjából, így az EVGA és a Sapphire ajánlata teljesen lefedi az igényeket. Nagyjából így kellene az Apple-nek is frissíteni a professzionális felhasználásra szánt rendszerüket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés