Hirdetés

Everest: vég és kezdet

10 év aktív fejlesztés után nyugalomba vonult a rendszerinformációs és diagnosztikai programok korábbi etalonjának számító, hazai születésű Everest Home Edition. A jelentős hazai és nemzetközi sikereket elért alkalmazás 1995-ben egy középiskolás fiú önálló projektjeként kezdte meg pályafutását – akkor még ASMDemo, majd később AIDA és AIDA32 néven.

2003-ban Roger Marion, a kanadai Laval befektetője üzleti lehetőséget látott az AIDA32 kereskedelmi változatának elkészítésében, így Miklós Tamással együtt egy új vállalatot hozott létre, a Lavalyst, ezzel együtt létrejött az Everest programcsalád, mely alapvetően az AIDA32-re épült, ám a korábbi ingyenes változat mellett már egy céges rendszergazdák munkáját segítő Professional verzió is megjelent a programból. Az idén májusban az Ultimate Edition változattal háromtagúvá bővült Everest-család december elsejétől újra kéttagú lett; eltűnt a portfólióból az ingyenes Home Edition.


Tűzgolyó az új logón: alágyújtott a Home Editionnek?

A termékportfolió átalakításával egy időben új verziója jelent meg az Ultimate Edition, illetve Corporate Edition változatoknak; a 2.50-es verziószámot viselő Ultimate Edition 2006 a korábbi Home Edition minden funkciójával rendelkezik, kiegészítve a szoftverkörnyezetet feltérképező részletes információs modullal. Az Ultimate Edition 2005-höz képest több jelentős ponton is megújult a 2006-os év Everestje, így a felhasználó többek között az új CPUid panellel részletesebb és átláthatóbb információkhoz juthat a számítógép processzoráról, a sebességtesztek között helyet kapott a régen várt merevlemezes tesztmodul, illetve a hardverfigyelő rendszer immár képes naplót készíteni nyomon követett paraméterekről.

A Lavalys mindemellett megállapodott a DriverAgent néven nemzetközileg ismert meghajtó-frissítési technológiát gyártó TouchStone Software Corporationnel, melynek értelmében az EVEREST új, 2.50-ös verziójának felhasználói felülete közvetlenül elérhetővé teszi a DriverAgent több mint 80 000 meghajtó-programot tartalmazó adatbázisát, és a szoftver a hardver-állomány tesztelése után felhívja a felhasználók figyelmét a szükséges frissítésekre.

Az új Everest Corporate Edition a vásárlás előtt 30 napig ingyenesen kipróbálható, a Lavalys ezen túlmenően mindkét kereskedelmi változat árából 50 százalékos kedvezményt nyújt január végéig, ezzel megkönnyítve az átállást a Home Edition korábbi felhasználói számára. Az Everest Ultimate Edition 2006 így áfa nélkül 4495 forintba kerül, egy Corporate Edition licencért cserébe pedig 3300 forintot kell csak fizetni 2006 január 31-ig. A programok egy teljes éven keresztül díjmentesen frissíthetők. A szoftverek letölthetők a fejlesztő weboldaláról, ugyanitt megvásárolható mindkét alkalmazás.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés