Erősít az Acer a tévépiacon

Az Acer ma elsősorban a notebookjairól és monitorairól ismert, főleg hazánkban ahol a tévék nem is találhatóak meg a cég kínálatában. Más országokban azért megvásárolhatóak a vállalat nevével fémjelzett LCD televíziók, de azt azért túlzás lenne állítani, hogy ez a termékcsoport lenne az Acer jelképe.

Ám lehet, hogy a jövőben ez változni fog. A vállalat közleménye szerint ugyanis az idei év fordulópont a Acer tévérészlege számára. Egy olyan friss kezdetként tekintenek rá, amelyet elkötelezettség jellemez a további fejlesztések mellett, azaz magyarul most belecsapnak a lecsóba, hajlandóak pénzt, energiát, valamint időt is áldozni a dologra, és remélik a legjobbakat.

Giuseppe Finocchiaro az Acer EMEA Consumer üzletágának vezetője ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a tévépiacban nagy növekedési potenciált látnak. Meglátásuk szerint fokozatosan elhalványul a tévé statikus funkciója, és átváltozik egy interaktív és technológiailag fejlett eszközzé, mely képes kezelni és továbbadni az olyan informatikai tartalmakat, mint az internet, játékok és multimédiás formátumok. Hozzátette, hogy jelenleg az elektronikus eszközök gyors, progresszív konvergenciájának vagyunk tanúi az IT felé. A technológia úttörő szerepet játszik a piacon és hamarosan átrendezi a jelenlegi felállást.

A válságból épphogy kilábalván kicsit merésznek tűnnek az optimista gondolatok. Ám a vállalat szerint az otthonokban található tévék száma gyorsan növekszik, mivel már nem csak a nappaliban váltak szükségessé, hanem az otthonunk más szobáiban is, ahol a kis-közepes méretű készülékeket kedvelik jobban.

Állítólag az elkövetkezendő három évben az Acer két célra fog koncentrálni: hogy úgy pozicionálja saját magát, akihez a fogyasztók fordulnak, amikor új generációs televíziót kívánnak vásárolni, valamint azt a célt, hogy az első öt gyártó között tartsák számon. Ehhez pedig elengedhetetlennek tartják, hogy a dizájnban is újat mutassanak, hogy a készülékek már a külsejükkel is felhívják magukra és a márkára a figyelmet. Ennek érdekében felvették a kapcsolatot a nagy hírű Pininfarina stúdióval, amely öt, fekete és fehér változatban is elkészülő modellt tervezett a konszernnek. Ezen kívül még nyolc új tévével vágnak neki a karácsonyi szezonnak. Árukról és magyarországi esetleges megjelenésükről sajnos egyelőre többet nem árult el a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények

Hirdetés