Érkeznek az első fizikai gyorsítókártyával ellátott rendszerek

A Game Developer Conference alkalmából az Ageia nemcsak PhysX szoftverfejlesztő-csomagja legújabb változatával állt elő, hanem az eddig csupán a híroldalakon látható PhysX fizikai processzort (Physics Processing Unit, PPU) is bejelentette.

Hirdetés

A bővítőkártya elsőként az Egyesült Államokban rendelhető a Dell, az Alienware és a Falcon Northwest játékosoknak szánt konfigurációival együtt, e gyártók közül az Alienware már jelezte, hogy áprilistól Európában is értékesít PhysX kártyával Area-51 és Aurora 7500 rendszereket. Az Asus és a BFG által gyártott fizikai gyorsítók önállóan májusban kerülnek forgalomba, nettó áruk várhatóan 300 dollár körül alakul.

A PCI csatolófelületű kártyán 128 MB 128 bites GDDR3 memória található a PPU társaságában, a hardver külön tápellátást is igényel. A PhysX PPU a fizikai modellel kapcsolatos számítások hardveres gyorsítására szakosodott; használatának feltétele a PhysX fizikai motorjának alkalmazása a játékban, így például a konkurens Havok eljárásait használó programok nem tudják kiaknázni a PPU képességeit. Az Ageia bejelentése szerint hatvannál több fejlesztő mintegy száz játéka fogja támogatni ebben az évben a PhysX fizikai processzort.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Ageia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés