Érkezik a ThinkPadek megoldására hajazó vezeték nélküli billentyűzet

Az új modellel tableteken és egyéb gyártók notebookjain élvezhetjük a Lenovo üzleti gépeinek gépelési élményét.

A Lenovo – a legkorábbi, interneten elérhető forrás szerint – még 2013-ban mutatta be azt a külső billentyűzetet, amely kialakítását tekintve hasonlított a ThinkPadekbe szerelt megoldásokhoz, de Bluetooth 3.0 kapcsolatának és micro USB csatlakozón tölthető akkumulátorának köszönhetően szinte bármihez használható volt, akár út közben is. A gyártó nemrég bejelentette az új verziót, ez a ThinkPad TrackPoint Keyboard II nevet kapta és már rendelhető státuszban van.


[+]

A dizájn és a kialakítás nem változott az elődmodellhez képest, a gombok valószínűleg ezúttal is arra az ollós mechanikára épülnek, amit a ThinkPad notebookokban és a ThinkPad Compact Bluetooth Keyboard with TrackPoint néven futó korábbi verzióban is találunk, de megmaradt a G-H-B gombok között elhelyezett TrackPoint vezérlő, és a hozzá tartozó három "egérgomb" is. Ami változott, az a kapcsolódás módja, ugyanis a 3.0-s Bluetooth modult 5.0-s verziójúra cserélték, illetve a csomagban találunk még egy USB-s vevőegységet, amelynek köszönhetően egyszerre két eszközhöz is csatlakoztathatjuk a perifériát, a két kapcsolat között pedig egy kétállású kapcsolóval válthatunk. A termékoldal a Windows-t és az Androidot sorolja fel, mint kompatibilis operációs rendszereket, mi azonban meg mernénk kockáztatni, hogy iOS/iPadOS esetében sem lesz problémánk a csatlakozással.


[+]

Az 516 gramm tömegű, mindössze 13,7 mm vékony készülékbe belefért még egy 2 hónapra elég naftát biztosító akkumulátor is, amit a mellékelt, 1 méter hosszú USB Type-C–Type-A kábellel tudunk majd tölteni, sőt, a vezetéket használhatjuk a számítógéppel való összekötésre is abban az esetben, ha lemerülne a telep.

Bár az újdonság hivatalosan már rendelhető a Lenovo amerikai weboldaláról (a 100 dolláros eredeti ár helyett 86 dollárért), szállítási időnek 5 hét van feltüntetve, így azért még nem mondanánk, hogy ténylegesen elérhető, de 5 héten belül valószínűleg több helyen lesz majd készleten – arról azonban nincs információnk, hogy a US mellett milyen más kiosztásokkal kerül még piacra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés