Kifutott a dokkból az EVGA Ampere flottájának zászlóshajója

A legtöbben talán már sejtik, hogy a GeForce RTX 3090 K|NGP|N-ről van szó, ami egy 360 mm-es radiátorral megtoldott hibrid hűtéssel keresi szerencsés gazdáit.

A patinás múltú EVGA a napokban dobta piacra aktuális csúcskártyáját, amelynek kompakt vízhűtéséhez a cég történetében most először társítottak 360 mm-es radiátort (és persze a hozzá tartozó, 120 mm-es légkavarókat); bemutatkozik az extrém tuningosok és tehetős ínyencek prédája, a 288,9 mm hosszú GeForce RTX 3090 K|NGP|N Hybrid.


[+]

Amint az a névből adja magát, a vizes rendszert némi (blower kivitelű) léghűtés is megtámogatja a blokkon. A grafikus vezérlő 12 rétegű nyomtatott áramköri lapján Smart PowerStage-ek vannak (23 fázis), míg a működéshez szükséges energia három darab 8 tűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül érkezik, amelyek a kábelmenedzsment megkönnyítése érdekében a VGA jobb oldalára kerültek.

[+]

Felül egy beépített, tetszés szerint elforgatható, 176x48-as felbontású OLED kijelző trónol, amire mindenféle hasznos információt vagy haszontalan GIF-et kiírathatunk/rajzoltathatunk, amiket aztán mindig figyelemmel kísérhetünk, függetlenül attól, hogy legújabb játékszerünket milyen orientációban szereltük be a gépházba. Az aprócska képernyő közelében többfajta tüskesor található, ami lehetővé teszi, hogy a feszültségeket könnyedén mérhessük külső eszközzel, méghozzá valós időben.


[+]

A GPU Boost órajele az 1700 MHz-es referenciaérték helyett 1920 MHz, a 24 GB-nyi, 384 bites buszt használó GDDR6X memóriák az effektív, 19,5 GHz-es frekvenciájukon ketyegnek. Természetesen a tripla BIOS sem hiányzik a fekete szörnyeteg repertoárjából; az első a normál üzem paramétereit tárolja, a második az OC mód, a harmadik pedig folyékony nitrogénes mutatványok idején aktiválandó. Kimenetek tekintetében három DisplayPort és egy HDMI várja megjelenítőinket.


[+]

A 350 wattos TDP-vel megáldott nagyvad 2000 dolláros áron már előrendelhető státuszban van és a szállítás várhatóan december 15-én veszi kezdetét, de tudván azt, hogy manapság milyen elvetemült összegeket képesek egyesek kifizetni egy új GeForce kártyáért (bármilyen is legyen az), nem valószínű hogy az új K|NGP|N túlságosan sokáig foglalná majd a helyet az amerikai multi raktáraiban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés