Hirdetés

Érkezik az első kilowattos tápegység

Hirdetés

Egy átlagos háztartás számos úgynevezett elektromos „nagyfogyasztó” készülékkel van felszerelve; ezek többnyire olyan mosógépek, vízmelegítők (bojlerek), hűtőgépek stb., melyek teljesítményfelvétele jellemzően meghaladja az 1 kW-ot, azaz az 1000 wattot. Az Enermax jóvoltából mostantól egy PC is átlépheti, de legalábbis szorosan megközelítheti ezt a határt, ugyanis hamarosan kiskereskedelmi forgalomba kerül a világ első 1000 W maximális teljesítmény leadására képes PC-tápegysége, az Enermax Galaxy, melynek prototípusáról a HEXUS.net weboldalon máris megjelent néhány elcsípett felvétel.


Forrás: HEXUS.net

Az egyik képen feltűnik a rekorder táp adatlapja is, melyen jól látszik, hogy a Galaxynak összesen négy 12 voltos ága van, melyek összesen 66 amper leadására képesek, így a csúcstartó csak a 12 V-ot igénylő eszközöknek 792 W teljesítménnyel szolgál, miközben a 3,3 voltos és 5 voltos ág egyaránt 30 amperrel terhelhető, ezzel a tápegység összteljesítménye valamelyest meg is haladja az 1000 wattot. Az új tápegység célcsoportja egyértelműen az extrém teljesítményű játékkonfiguráció-tulajdonosok lehetnek, ugyanakkor a Galaxyban rejlő lehetőségek kiaknázásához valóban „izmos” konfiguráció szükségeltetik, így aki nem rendelkezik legalább két GeForce 7800 GTX videokártyával, csúcsteljesítményű (vagyis inkább csúcsfogyasztású) processzorral, tucatnyi merevlemezzel és optikai meghajtóval, az inkább válasszon valamilyen „nevetségesen alacsony”, 500-600 W teljesítményű tápegységet gépéhez.


Forrás: HEXUS.net

Az Enermax Galaxy egyéb paramétereiről egyelőre nem látott napvilágot részletes információ. A tápegységgel októberben találkozhatunk a boltok polcain, a javasolt fogyasztói ár 200 és 300 euró között alakul majd, azaz legjobb esetben is 50 000 forintot kell majd fizetni a Galaxyért cserébe.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés