Érdekes termékekkel frissít a PowerColor

Hirdetés

A grafikus kártyáiról elhíresült PowerColor a Computex alatt számos innovatív terméket mutatott be, ám az újdonságok hadának még nincs vége. A vállalat hivatalosan is bemutatta a Vortex elnevezésű hűtőjét, melynek különlegessége az állítható magasság. A megoldás egy Radeon HD 5770 PCS+ jelzésű kártyán kap majd helyett, melynek pontos megjelenési ideje még nem tisztázott, de a nyár folyamán érkezhet. A specifikációkról sincs adat, de várhatóan gyárilag tuningolt versenyző lesz.


A Vortex alaphelyzetben

A Vortex névre keresztelt hűtő egy méretes alumíniumbordára épül, amit egy 8 cm-es ventilátor tesz hűvösre. A tervezők két módot is beépítettek az alapesetben két bővítőhelyet elfoglaló szerkezetbe. A légkavarót meg lehet emelni egy egyszerű forgatással, így ugyan le kell mondani még egy kártyahelyről, de a gyártó elmondása alapján a rendszer hűtőteljesítménye valamelyest nő. A tervezők elképzelése szerint a megemelt magasság némileg visszafogja a lamellákon átfutó szélzaj mértékét is. Bár maga a hűtés már eleve halknak mondható, így a különbséget csak a vájtfülű felhasználók vehetik észre, mindenesetre a zajszint csökkentésére tett erőfeszítések mindig dicséretesek.


A Vortex megemelve

A hűtő várhatóan a jövőben több kártyán is helyet kap, de a HD 5000 sorozatban már nem igazán lehet újítani, így a PowerColor az év vége felé érkező HD 6000-es generációra koncentrálhat.

PowerColor PowerJack
PowerColor PowerJack

A Vortex mellett egy másik érdekes termék is érkezik, mely a PowerJack névre hallgat. A koncepció lényege rendkívül egyszerű, és alapvetően megalapozott is. Manapság a komoly teljesítményű grafikus kártyák kiterjedése és tömege meglehetősen nagy, így az alaplapok PCI Express foglalatai erős fizikai terhelésnek vannak kitéve, még akkor is, ha a ház hátlapjához lesz csavarozva a termék. Az új szerkezet kifejezetten a PowerColor vizes hűtőblokkal árult Radeon HD 5970-es kártyához készül, mely a piac egyik legnehezebb megoldása, de alkalmazható más VGA-k esetében is, csak találni kell egy síknak mondható felületet a hűtőn.

A PowerJack 61,25 és 150 mm-es magasság között állítható, így a felhasználónak nincs más dolga, mint az éppen megfelelő méretben rögzíteni az eszközt, mely a ház aljára támaszkodva megtartja a kártyát. A termék rendkívül precíz, így tökéletesen testre lehet szabni a kívánt magasságot. A PowerColor elmondása szerint a PowerJack a hónap közepén kerül forgalomba, az árról azonban nem nyilatkozott a vállalat.

Előzmények

Hirdetés